1

Chyba jeszcze tego nie pokazywalem...
Jakis czas temu dostalem niewielka paczuszke z paroma cartridgami z Wenezueli.
Najpierw myslalem ze to taki dziwny wzor na pudelku :) A potem policzylem - 58 znaczkow! :D

paczka z Wenezueli

2

Czyżby Nosty skorzystał z linkowni i latynowskiego e-baya:  http://listado.deremate.com.ve/atari ???

Nie bałeś się ?

3

W polsce też kiedyś tak się obklejało jak poczta wyprzedawała znaczki o niskich nominałach przed wprowadzeniem znaczków A i B :)

Pamiętam że musiałem się nieźle nagimnastykować żeby nie zakleić adresu odbiorcy

Takich dwóch jak nas trzech to niema ani jednego.

4

Nie balem bo to na eBayu kupowane. Tam jest taki sprzedawca, ktorego pewnie kolekcjonerzy kojarzą, ktory ma duzo rzadkich cartridgy w swietnym stanie. Wysylka jest zawsze "from Panama or Wenezuela". Jako jedyny ze 3 razy wystawial (i sprzedawal) legendarny cart Gold Mine od Spectravideo. Nawet zastanawialem sie kiedys czy on tych cartow czasem nie produkuje w tej Wenezueli, ale jak dotad, w tym co dostalem, falszywek nie stwierdzilem.
Za godzine zreszta ide na poczte po kolejna paczuszke od niego. Jak odbiore to sie pochwale nabytkiem.

5

Jak cart jest zafoliowany, to skąd wiesz, że to nie fałszywka? Przecież nie odpalisz ;)

6

@laoo zafoliowane nie sa. Zreszta to bylby zbyt chamski numer - zawsze moze sie zdarzyc czarna owca, ktora odfoliuje i sprawa by sie rypla ;)
Wlasnie dostalem dwa tytuly z boxami i instrukcjami. Wszystko jest na miejscu. Problem w tym ze stan tego wszystkiego jest zbyt idealny, zbyt nowy... Az ciezko uwierzyc.
Musze wziac lupe i posiedziec nad analiza porownawcza :)

7 Ostatnio edytowany przez grzybson (2010-03-09 20:30:23)

Nosty, a moge się pisać na znaczki? Nie musisz mi ich odlepiac nad parą, może być z całą kopertą :DDDD

grzybson/SSG^NG

8

nosty napisał/a:

Musze wziac lupe i posiedziec nad analiza porownawcza :)

dobra krytyka zewnętrzna i wewnętrzna źródła to podstawa pracy badawczej :) btw. cos mi się wydaję, że niebawem pojawią się pierwsze fałszywki kartów i całego tego retro majdanu, bo takie jest...zapotrzebowanie rynku.

gep/lamers^dial

9

Coś jest na rzeczy

Gdyby we wszechświecie nie istniały obce cywilizacje to znaczy, że na ziemi istniałaby tylko biała rasa - M.M. Kucharski