Jako, że mam 9-cio letniego synka, który niemal od niemowlaka giercuje na czym popadnie (niestety zdaje się, że jest to choroba dziedziczona genetycznie :/), mam jako takie pojęcie co takiemu szkrabowi może przypaść do gustu.
Poniżej kilka ulubionych gier mojego synka na ST/STE:
IK+ (International Karate +) - zabawna bijatyka, no niema to jak przywalić ojcu z piąchy w brzuchol :P
Obsession - świetny pinball, mój syn nigdy nie przepuści okazji, żeby spróbować się z wodnym stołem (tylko na STE)
Nebulus - fajna platformówka, obok Bomb Jack'a najulubieńsza gra mojego synka na ST
SuperFly - wciągająca zręcznościówka, zapisywane rekordy i zdobywane nowe tryby rozgrywki dodatkowo dopingują do coraz lepszej gry
North & South - prościutka, ale strasznie kochana strategia, można grać we dwójkę, zdarzyło mi się już z synkiem przegrać :)
Dynabusters+ - kapitalny klon bombermana na dwóch i więcej graczy, można nieźle oberwać od młodego pokolenia ;) (wyłącznie na STE)
Bomb Jack - zręcznościówka/platformówka, kilka razy nieomal się nie pokłuciliśmy, o to czyja jest kolei na zbieranie bomb :)
Sensible Soccer - co prawda gra jest dla mojego syna jeszcze trochę zbyt trudna, ale kilka zwycięstw nad komputerowym przeciwnikiem już ma na koncie.
Pozatym polecam jeszcze kilka gier, z którymi 10-cio latek powinien sobie spokojnie poradzić: stunt car racer, bubble bobble, gods, vroom, speedball 2, lotus 2/3, rick dangerous 1/2, xenon 1/2, wings of death, rainbow islands, toki, arkanoid 1/2, battleship, super cars 1/2, rodland
Wymienione gry, można pobrać ze stron, które powyżej podał Jury.
800xl _ 65xe _ 520st _ 1040ste _ mega4 _ falcon _ 2600 _ 2600jr _ jaguar