czy Ktoś wie, czy z TOMS Navigatora stacji Toms 710 można wyjść do MyDosa? jak?

może Ktoś widział gdzieś opis toms navigatora?

2

chlopie... nawet tyle to ja wiem
dos sklada sie z dwoch plikow
dos.sys i dup.sys
jeden zawiera procedury io, drugi interface uzytkownika

chcesz wyjsc z toms navigatora, ktory zastepuje oryginalny dup.sys mydosa - gdzie chcesz wyjsc?
do kursora?
i co? linii polecen sie spodziewasz?
nie bedzie
mydlos jest tak zbudowany - albo masz zajebiste menu, albo toms navigatora
z dwojga zlego chyba lepszy ten drugi - mocno lepszy

przechodze na tumiwisizm

3

nurtuje mnie sprawa współpracy tomsa 710/720 ze SpartaDOS X 4.42... chodzi o możliwości odpalenia najwyższych pojemności... czy Ktoś tu się bawił?

4

moge sprawdzic w  poniedzialek na 710 o ile vidolini udzieli mi audiencji ;)

przechodze na tumiwisizm

5 Ostatnio edytowany przez bezrobotny (2010-03-06 00:39:01)

bedem zobowiązany - błogosławieństwo

P.S. może byś jeszcze obczaił jak w tym powalonym Toms Navigatorze zmienia się dyski (numer stacji) - w manualu do tomsa nie ma tego zbędnego banału.

6

bo opisali to glupio - NEW
wciskasz n i wybierasz dyskietke

przechodze na tumiwisizm

7

bo atari nie ma klawiszy Alt czy Fx, żeby zrobić klawiszologię jak w NC/DN/TC :P

8

ale fakt faktem mogli to nazwac lepiej jak "NEW" :)

przechodze na tumiwisizm

9 Ostatnio edytowany przez AS... (2010-03-06 10:55:25)

bezrobotny napisał/a:

nurtuje mnie sprawa współpracy tomsa 710/720 ze SpartaDOS X 4.42... chodzi o możliwości odpalenia najwyższych pojemności... czy Ktoś tu się bawił?

próbowałem parę razy, można spokojnie pracować w sparcie z t710/t720.
Jak dobrze pamiętam w ultraspedzie.
Pod spartą działa format 720kb, co prawda tylko odczytywałem i próbowałem coś tam wczytać.
-Nie formatowałem nigdy pod spartą dyskietek bo jest to po prosty za trudne(dla mnie!)

Mając toms-a 710 i toms navigator-a  wbudowanego w rom, to jest dla mnie najlepszy system "operacyjny" jaki można mieć.
Czasem jak odpalę toms-a 720 to robi mi się słabo jak mam coś zrobić w gołym mydosie.

Toms navigator jest bardzo przyjazdny dla użytkownika i jest to super wygodne że jest ładowany z romu stacji.
Wiem że teraz w czasach łatwości dostępu sio2ide mogło się wiele zmienić.

10

Oh God, ostatnio ktoś sprzedał w opcji "kup teraz" 710-tkę za 150 zł, stan bdb, link (jeszcze dostępny: http://www.allegro.pl/item944672925_tom … i_xl.html)
Ale po kliku dniach inny w licytacji za 2000: http://www.allegro.pl/item946715645_tom … rytas.html
Kaboom !

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

11

nic tylko siedziec i klonowac, hehe a aukcje sie rzadza swoimi prawami, poza tym przydomek rzadka, albo rare od razu dodaje 30% ceny,

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

12

Nieźle, naprawdę nieźle!!!

13

a to ciekawa sprawa, ja sobie obserwuję aukcje i ta aukcja za 150 pln wcale mi się nie pojawiła - chłopaki się dogadali poza aukcją i cena wcale nie była taka...

co do wątku, najbardziej zależy mi na informacji, czy SpartaDOS X 4.42 potrafi formatować w tej stacji we wszystkich dostępnych formatach? i druga sprawa czy przy bootowaniu Sparty, Sparta widzi te dyski jako swoje i umożliwia z nich wczytanie konfiguracji? wiem, że dużo roboty więc poza błogosławieństwem jeszcze gorący całus.

14 Ostatnio edytowany przez AS... (2010-03-06 18:33:23)

jak mnie dzisiaj najdzie to odpalę atari, tylko za cholerę nie umiem znaleźć swojej sparty :(
nie sprawdzę bo sparta mi zaginęła :(

Muszę coś upolować na alledrogo:)

15

poniedziałku jeszcze kawał, ale może już coś wiadomo?