czy Ktoś wie, czy z TOMS Navigatora stacji Toms 710 można wyjść do MyDosa? jak?
może Ktoś widział gdzieś opis toms navigatora?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » stacja tomsa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy Ktoś wie, czy z TOMS Navigatora stacji Toms 710 można wyjść do MyDosa? jak?
może Ktoś widział gdzieś opis toms navigatora?
chlopie... nawet tyle to ja wiem
dos sklada sie z dwoch plikow
dos.sys i dup.sys
jeden zawiera procedury io, drugi interface uzytkownika
chcesz wyjsc z toms navigatora, ktory zastepuje oryginalny dup.sys mydosa - gdzie chcesz wyjsc?
do kursora?
i co? linii polecen sie spodziewasz?
nie bedzie
mydlos jest tak zbudowany - albo masz zajebiste menu, albo toms navigatora
z dwojga zlego chyba lepszy ten drugi - mocno lepszy
nurtuje mnie sprawa współpracy tomsa 710/720 ze SpartaDOS X 4.42... chodzi o możliwości odpalenia najwyższych pojemności... czy Ktoś tu się bawił?
moge sprawdzic w poniedzialek na 710 o ile vidolini udzieli mi audiencji ;)
bedem zobowiązany - błogosławieństwo
P.S. może byś jeszcze obczaił jak w tym powalonym Toms Navigatorze zmienia się dyski (numer stacji) - w manualu do tomsa nie ma tego zbędnego banału.
bo opisali to glupio - NEW
wciskasz n i wybierasz dyskietke
bo atari nie ma klawiszy Alt czy Fx, żeby zrobić klawiszologię jak w NC/DN/TC :P
nurtuje mnie sprawa współpracy tomsa 710/720 ze SpartaDOS X 4.42... chodzi o możliwości odpalenia najwyższych pojemności... czy Ktoś tu się bawił?
próbowałem parę razy, można spokojnie pracować w sparcie z t710/t720.
Jak dobrze pamiętam w ultraspedzie.
Pod spartą działa format 720kb, co prawda tylko odczytywałem i próbowałem coś tam wczytać.
-Nie formatowałem nigdy pod spartą dyskietek bo jest to po prosty za trudne(dla mnie!)
Mając toms-a 710 i toms navigator-a wbudowanego w rom, to jest dla mnie najlepszy system "operacyjny" jaki można mieć.
Czasem jak odpalę toms-a 720 to robi mi się słabo jak mam coś zrobić w gołym mydosie.
Toms navigator jest bardzo przyjazdny dla użytkownika i jest to super wygodne że jest ładowany z romu stacji.
Wiem że teraz w czasach łatwości dostępu sio2ide mogło się wiele zmienić.
Oh God, ostatnio ktoś sprzedał w opcji "kup teraz" 710-tkę za 150 zł, stan bdb, link (jeszcze dostępny: http://www.allegro.pl/item944672925_tom … i_xl.html)
Ale po kliku dniach inny w licytacji za 2000: http://www.allegro.pl/item946715645_tom … rytas.html
Kaboom !
nic tylko siedziec i klonowac, hehe a aukcje sie rzadza swoimi prawami, poza tym przydomek rzadka, albo rare od razu dodaje 30% ceny,
Nieźle, naprawdę nieźle!!!
a to ciekawa sprawa, ja sobie obserwuję aukcje i ta aukcja za 150 pln wcale mi się nie pojawiła - chłopaki się dogadali poza aukcją i cena wcale nie była taka...
co do wątku, najbardziej zależy mi na informacji, czy SpartaDOS X 4.42 potrafi formatować w tej stacji we wszystkich dostępnych formatach? i druga sprawa czy przy bootowaniu Sparty, Sparta widzi te dyski jako swoje i umożliwia z nich wczytanie konfiguracji? wiem, że dużo roboty więc poza błogosławieństwem jeszcze gorący całus.
jak mnie dzisiaj najdzie to odpalę atari, tylko za cholerę nie umiem znaleźć swojej sparty :(
nie sprawdzę bo sparta mi zaginęła :(
Muszę coś upolować na alledrogo:)
poniedziałku jeszcze kawał, ale może już coś wiadomo?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » stacja tomsa
Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 65 zapytań