W nawiązaniu do posta Asa (i tak nie wierzę, że cokolwiek zorganizuję) chciałbym przedstawić mój subiektywny punkt widzenia (przypuszczam, że nie jest zbyt odkrywczy). Dotyczy on wyłącznie party w Polsce, nie uwzględnia kalendarza imprez międzynarodowych, tymniemniej należy przyjąć, że przedstawione tu wytyczne są (chyba) trafione.
1. Imprezy cykliczne - wydaje mi się, że w tej chwili za takie można uznać dwie, mianowicie: Grzybsoniada (termin: zawsze weekend okołomajowy oraz Głuchołazy (termin: zawsze weekend okołoostatni lipca). Jeżeli organizatorzy się ze mną zgodzą - proszę moderatorów o stworzenie kalendarza imprez i zaznaczenia odpowiednich terminów. Są to terminy w miarę stałe i niezmienne w przeciągu lat.
2. Imprezy okolicznościowe, niestałe - taką teraz organizuje Pin w kwietniu. Nie mogą one trafiać w terminy imprez stałych (moje zdanie).
3. Imprezy które były, a nie są - nie piszemy w rejestr (patrzcie tytuł wątku).
4. Braki - no właśnie, według mnie brak jest w kalendarzu zlotów (najlepiej stałych) o innych terminach. Według mnie w roku sprawdziły by się 4 stałe (chodzi o terminy) zloty: dwa duże (Głuchołazy w Lipcu i jeszcze jeden w okolicach grudnia-stycznia, może Pin pomyśli o tym, jeśli się lokal sprawdzi - przydało by się na zimę miejsce z dobrym dojazdem) oraz dwa mniejsze (maj to Grzybsoniada, myślę, że połowa października/początek listopada to byłby dobry termin).
Oczywiście mam sentyment do Ornety czy Taklamakanu (o Unitrze nie mówiąc ;) ), ale znając życie - to se ne vrati. Chciabym w związku z tym poznać Waszą opinię na ten temat.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje