W nawiązaniu do posta Asa (i tak nie wierzę, że cokolwiek zorganizuję) chciałbym przedstawić mój subiektywny punkt widzenia (przypuszczam, że nie jest zbyt odkrywczy). Dotyczy on wyłącznie party w Polsce, nie uwzględnia kalendarza imprez międzynarodowych, tymniemniej należy przyjąć, że przedstawione tu wytyczne są (chyba) trafione.
1. Imprezy cykliczne - wydaje mi się, że w tej chwili za takie można uznać dwie, mianowicie: Grzybsoniada (termin: zawsze weekend okołomajowy oraz Głuchołazy (termin: zawsze weekend okołoostatni lipca). Jeżeli organizatorzy się ze mną zgodzą - proszę moderatorów o stworzenie kalendarza imprez i zaznaczenia odpowiednich terminów. Są to terminy w miarę stałe i niezmienne w przeciągu lat.
2. Imprezy okolicznościowe, niestałe - taką teraz organizuje Pin w kwietniu. Nie mogą one trafiać w terminy imprez stałych (moje zdanie).
3. Imprezy które były, a nie są - nie piszemy w rejestr (patrzcie tytuł wątku).
4. Braki - no właśnie, według mnie brak jest w kalendarzu zlotów (najlepiej stałych) o innych terminach. Według mnie w roku sprawdziły by się 4 stałe (chodzi o terminy) zloty: dwa duże (Głuchołazy w Lipcu i jeszcze jeden w okolicach grudnia-stycznia, może Pin pomyśli o tym, jeśli się lokal sprawdzi - przydało by się na zimę miejsce z dobrym dojazdem) oraz dwa mniejsze (maj to Grzybsoniada, myślę, że połowa października/początek listopada to byłby dobry termin).
Oczywiście mam sentyment do Ornety czy Taklamakanu (o Unitrze nie mówiąc ;) ), ale znając życie - to se ne vrati. Chciabym w związku z tym poznać Waszą opinię na ten temat.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.