http://www.youtube.com/watch?v=Vr5fVTZi … r_embedded
cos takiego by mi idealnie pasowalo, niestety nie wiem dokladnie jak to zrobic
co gdzie pociac, gdzie podlutowac
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » 5 kanalow dzwiekowych w ste
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://www.youtube.com/watch?v=Vr5fVTZi … r_embedded
cos takiego by mi idealnie pasowalo, niestety nie wiem dokladnie jak to zrobic
Nie było refleksiku?
tutaj znajdziesz instrukcje:
http://www.atari-forum.com/viewtopic.ph … amp;t=1627
Jakie 5? To zwykłe wywalenie fabrycznego błedu firmy, której nie chciało się inwestować w stereofoniczne gniazda i pojebańczo zwrała na wyjściu dźwięk ze stereofonicznego układu (z resztą to samo uczynili i u nas, jebusy). Niewykluczone, że przy okazji pozbędziesz się kolejnych błędów fabrycznych, takich jak typowe obmierzłe distortion modelu "E".
Piszą tu, że gorzej odtwarza 4 kanały digitalne na stereo i w sumie wcale tego nie wykluczam, bo na lewym/prawym będzie łatwiej słyszalna praca procka w mixowaniu software'owym, ale wolałbym coś takiego usłyszeć, bo teraz trudno mi się wypowiedzieć.
A co do STe, to bez żadnych modyfikacji ma 5 kanałów, o ile wiem.
Niewykluczone, że przy okazji pozbędziesz się kolejnych błędów fabrycznych, takich jak typowe obmierzłe distortion modelu "E".
ten distortion to nie jest problem sprzetu lecz startowych wartosci equalizera LMC1992
trzeba albo zdjac basy z albo glosnosc .
gdzieś w niecie widzałem soft który to robil, wrzucało się go do katalogu AUTO.
YERZMYEY/HOOY-PROGRAM napisał/a:Niewykluczone, że przy okazji pozbędziesz się kolejnych błędów fabrycznych, takich jak typowe obmierzłe distortion modelu "E".
ten distortion to nie jest problem sprzetu lecz startowych wartosci equalizera LMC1992
trzeba albo zdjac basy z albo glosnosc .
gdzieś w niecie widzałem soft który to robil, wrzucało się go do katalogu AUTO.
Jeśli w wolnej chwili znajdziesz i podasz linka, to stawiam Ci piwo.
A co do STe, to bez żadnych modyfikacji ma 5 kanałów, o ile wiem.
2 8bit i 3 kanaly z yamahy, czyli 5, to prawda, (nawet wiecej bo mixujac z 2 mamy 4)
nie wyrazilem sie dokladnie w tytule topika
tyle ze te z ym sa zlaczone w mono i dolaczone do wyjscia stereo i nie ma do nich osobnego dostepu zeby cos zrobic z tym dzwiekiem (podpiac do efektow)
chodzilo mi o odpiecie kanalow z yamahy i zrobienie wyjscia na nie w obudowie, wtedy mamy razem 5 kanalow (wyjsc)
po takim zabiegu mamy juz jakis sensowny instrument vintage z 5 wyjsciami do wpiecia do jakis zewnetrznych efektow
dobry efekt lub mixer cyfrowy lub interfejs i z tych dziwkow atari ym mozna uzyskac naprawde sensowne dzwieki
co do tego bledu w ste to wystarczy ponoc obnizyc glosnosc o 1 punkt
przypomnialem sobie jezcze o jedym
przetworniki w ste maja sprzetowy wzmaczniacz dla kazdego kanalu oddzielnie z 64 poziomami glosnosci?
bo jesli tak, to ciekawe ze nikt nie wpadl na to aby odtwarzac sample 14 bitowe
mozna by zrobic demko z wavem 16bit odtwarzanym jako 14 (np z hd) i jakosc dzwieku byla by naprawde wysoka
przetwornik w ste to 2 uklady dac0808 i zatrzask
hardware jest tak rozbudowane ze na usta cisnie sie tylko jedno - trajmel powah
W STE można dla przetworników regulować basy/soprany oraz głośność (wspólnie i każdego kanału oddzielnie).
W STE można dla przetworników regulować basy/soprany oraz głośność (wspólnie i każdego kanału oddzielnie).
dokladnie tak,
w przeciwienstwie do Amig, gdzie filtr mozna wlaczyc lub wylaczyc, w STE mamy normalny equalizer, 30 krokow na bas i 30 krokow na wysokie, plus plynna regulaca panoramy i glosnosci. Co wiecej w Amidze dzwiek przechodzi przez filtr dolnoprzepustowy 14kHz vs STE 25kHz.
Podsumowujac STE ma mniej kanalow ale lepszej jakosci.
trochę off-topicowo, ale liczę na łaskę administratorów :)
Dr Max, czy my się nie znamy? :) Czyżby nie łączył Cię krótki epizod z MSB? :) Napisz do mnie proszę: greymsb@poczta.fm (podaj też numer GG do siebie).
Dziękuję i pozdrawiam !
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » 5 kanalow dzwiekowych w ste
Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 62 zapytań