http://fftactics.republika.pl/NewRobbo.jar
Co nowego?
-Pełne wersje gier: Robbo,Robbo II,Robbo Forever,Robbo (v2),Robbo (v3),Robbo (v4),Robbo (v5),Robbo (v6),Robbo (v7),Robbo (v9),Robbo (v10),Robbo (v11),Robbo (v12),Robbo (v13),Robbo 76,Robbo 2001,Robbo 653924,Robbo B,Robbo Boss,Robbo III,Robbo IV (v1)
Jest to zawartość pliku konfiguracyjnego w którym są wymienione wszystkie pliki *.rmp z grami. Taki zapis pozwala na zmianę kolejności|dodanie|zabranie dowolnych gier w formacie *.rmp.
-w opcjach jest możliwość zmiany palety kolorów na jedną z: Default.act,Real.act,Jakub.act,laoo.act,Xformer.act,Gray.act,Green.act
Ponownie jest to plik konfiguracyjny pozwalający na dodanie nowych palet.
-w opcjach można wyłączyć ekran początkowy pokazywany przy starcie
-uwzględniony kolor obramowania planety
-ogólne poprawki w engine, głównie dotyczące ruchu przeciwników
-usunięta możliwość czytania starego formatu etapów oraz plików *.rob. Od teraz jedynym słusznym formatem jest *.rmp.
@jellonek - jeżeli pod jbed działa Robbo to nie ma problemu (chyba, że jest jakiś szczególny powód dlaczego go się usuwa, nie znam się na tym). Jeżeli to nie działa, to jest problem. Wspomniałeś o jakimś narzędziu do konwertowania, ale w przypadku gdy nie mam prawdziwej platformy testowej, to wszelkie prace są bardzo utrudnione.
Szerze mówiąc, to nie wiem jak ma się sprawa z WM. Czy jest tam java, czy nie ma, jak działa. A co do srajfonów to mój nie ma za dobrej javy, ale jak na robbo jest zupełnie wystarczająca.