Ile byście dali za zestaw: Atari 800XE( stan: DB+), Atari Disk Drive XF551 (laser padł, reszta działa), Atari XCA12 (magnetofon, nowka nieużywany), dwa joye (stan:BDB) i 11 gier. Do wszystkiego są kable i zasilacze. Ile to może kosztować ?

P.S. Witam, jestem na forum nowy :)

2 Ostatnio edytowany przez Ryszard Mauersberg (2010-01-21 18:25:21)

Propozycja na priva, ew GG 5794236

Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

3

Poodpisywałem na maila :)

4

Złamano żelazną zasadę regulaminu tego forum, która kryje się pod punktem 11.
Niech moderatorzy pokażą, że choć są spóźnieni to mają jaja i zrobią co trzeba.

5 Ostatnio edytowany przez kubulek (2010-01-21 20:24:13)

Po pierwsze nie ma linka do allegro, a po drugie to moja wina,że ryszard i stry... nie pamietam dalej napisali mi na maila ???
Acha i kłania się czytanie ze zrozumieniem: jeżeli post (wątek) dotyczy sprzedaży a ja proszę o wycenę nigdzie nie napisałem, że chce to sprzedać !

Przepraszam. Troche się uniosłem ale wg. mnie ten wątek jest legalny i wogóle, bo skąd wiecie czy ja np. nie kupuje takiego zestawu i czy nie chce się dowiedzieć czy sprzedawca mnie nie naciąga ? Jeszcze raz przepraszam i prosze o zostawienie tyego wątku, bo wg. mnie nie narusza on regulaminu forum.

Pozdrawiam

6

Właśnie, kłania się czytanie ze zrozumieniem.
Przeczytaj sobie trzecie zdanie punktu jedenastego.
Pozatym mój post nie dotyczył bezpośrednio Ciebie.

7

Acha , faktycznie troche nie doczytałem. A więc wszystkich chętnych proszę o pisanie na forum , a nie na priv (jak można oczywiście) aby nie na przykszać się regulaminowi i moderatorom,adminom :D

Pozdrawiam

8

Wiec wracając do tematu to ja, subiektywnie, wyceniłbym ten zestaw na max 150 złociszy ale pod warunkiem, że oba joye lub jeden z nich to QuickJoy SV 124 Turbo. O stacji się nie wypowiadam bo nie wiem do czego służy w niej ów padnięty laser.
Jeżeli joye nie są te, o których pisałem a stacja jest nie do użytku to maksymalna cena to 100 zł.

9

zależy jak stacja jest uszkodzona. Stacja z tego zestawu jest zdecydowanie najcenniejsza.

inna sprawa jest taka, że jeszcze nie widziałem uszkodzonej XF551 :) - może mało widziałem, nie wiem :D

Kontakt: pin@usdk.pl

10

gola dziewica + taka stacja (nawet jesli glowica uszkodzona) + 2 joye - w zaleznosci od kupca, od 100, do 200. 800xe, czyli pewnie gtia do wymiany, tak wiec 20% ceny to atarka, 20% joye, 60% stacja...

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

11

Chciałem tylko zauważyć, że XF551 rzadko kiedy schodzą poniżej 200 zł na Allegro - sprawne.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

12 Ostatnio edytowany przez Pin (2010-01-22 10:41:19)

Sprawdzałem właśnie. Do XF551 płytki wchodzą prawidłowo. Nie wiem tylko tak to teraz wyciągnąć, bo otwarcie klapki nie pomaga zasadniczo :)

.. a tak na serio, to jeśli padł napęd w XF - to o tyle nie stanowi to problemu, że jest to po prostu flop 360k od pieceta.

13

... który jest dostępny w kazdym sklepie... ;)

14

No to Pinku masz problem. Włożyłeś płytkę mostkiem południowym na północ, więc nic dziwnego, że nie chce wyjść... Spróbuj odkurzaczem wyssać, tylko ustaw stację na pólnoc.

Pinokio ja szukałem tego flopa kilka razy z marnym skutkiem.
:)

Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

16

pojawiają się i to dość często jak na taki zabytek:

http://www.allegro.pl/item895632212_sta … d_525.html

http://www.allegro.pl/listing/search.ph … category=2

17

Laserowa XF551 :) Biorę, daję 1000 !

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

Większość z nich formatuje 1.2MB, a te 360-tki to totalny zabytek.

19

i tak by trzeba bylo mocno w staci pogrzebac aby to zamontować do plyty XF :-)
masakra z tym wymontowywaniemelektorniki z pctowej stacji aby zostal tylko goly naped bez sterownika...
aby dopasować stację z PCta do plyty ATARI 1050 dlubalem dobre 2 tygodnie... lacznie z usunięciem jednej glowicy... i powiem ze czasami są błędy w odczycie... i nie wyczailem czym spowodowane...

20

@antek, a prędkośc obrotową ustawiłeś jak dla 1050? Bo to jest przyczyną większości błędów w 1050, jest programik do sprawdzania tej prędkości (nie pamiętam nazwy, ale w tej pewnie jer pomoże), należy dobrze ją wyregulować.

Sikor umarł...

21

RPM dla drive'a od 1050 = 288, dla XF 300

... nie wiem w którym miejscu jest problem z wymianą flopki w XF551 :) - jak nie na alledrogo, to na prawie byle złomiarni, czy innym "pchlim" targu. Z czego pamiętam najłatwiej na pierwszy rzut rozróżnić pojemność stacji po kolorze ledzika "busy" :) .. przynajmniej w 90% potwierdza to rodzaj napędu. Antek, więc nie potrzebna jest w tym przypadku żadna karkołomna operacja. Wpadnij do Krakowa w kwietniu, albo na Grzybsoniadę do Częstochowy - zabierz czteropak i się zrobi :)

22

Mam 1 ofertę, 60 zł za stację . Kto da więcej ?

23

61,-

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

24

61,01

"wszystko się kiedyś kończy......."

25

Ale licytujemy w górę, czy w dół? ;)

I Ty zostaniesz big endianem...