Candle: chodzi o to, że rozwiązanie powinno działać na 99,5% sprzętu - pozostałe 0,5% zostawiając dla baaardzo nietypowych przypadków. A dwa LCD, które świetnie współpracują z amigowym RGB (jaki i z Atarką po S-VHS) to raczej przypadki typowe w 2008, 2009, czy 2010 roku. Electron pisał, że nie testował w ogóle na żadnym LCD, ponieważ takiego nie posiada. Ot i błąd, bo przy takim przedsięwzięciu powinno się posprawdzać (choćby pożyczając) wiele opcji na etapie projektowania i wykonania. Cieszę się, że zakupiłem VBXE2, bo wiem do czego jest zdolne i dzięki za cały Wasz wkład w dostarczenie tego cuda Atarowcom. Niestety tylko nie chce działać poprawnie u mnie na zupełnie typowym sprzęcie, to ZDECYDOWANIE nie jest winą użytkownika, więc nie pisz o T&Cs :P Flashjazzcat z A.Age też miał problemy z LCD, rozwiązać udało mu się je po części poprzez kondensator oraz potencjometr do CSYNCa. U niego się udało, u mnie nie. Problem istnieje i nie powinno się go ignorować.
EDIT:
jer, może Pasiu byłby w stanie mi pomóc, ale trochę głupio mi prosić by rozwiązywał cudze problemy w nie swoim projekcie, ech... Może zgłosi się ktoś z oscyloskopem z Wrocławia, to wtedy zamieściłbym przebiegi tutaj i może Candle i Electron by coś uradzili. Choć nie wiem czemu moja Atarka miałaby mieć CSYNC nietypowy ;)