Do mnie też dotarła cała i zdrowa.
a bylo jim to málo, poručili dětem modlit se jak si přálo Veličenstvo Kat.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » IO-Board
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Do mnie też dotarła cała i zdrowa.
dzis paczke powinien dostac trub
zgadłeś, dzięki :)
btw. lubelski to jest makaron
i paluszki...
prosze o potwierdzenie otrzymaja przesylki jescze zenona, mk i pasia
no i oczywiscie dzisiejszych szczesliwcow
w szczegolnosci bitmana jak juz dojdzie :(
jak juz zobaczyl tu ze do niego wyslales to juz dochodzi, dochodzi ;)
koperta dotarla - zabieram sie za lutowanie...
helooo , przesylka dotarla THX
szukam teraz instrukcje jak lutowac
ale przeciez dostales w jednym kawalku?
zrobilem ci ten przelew?
mam troche na lbie ostatnio :/
Można się jeszcze załapać na jedną sztukę?
tutaj mozna pobrac szablon do wycinania dziur pod IO-Board
ehem ;)
Fatih, autor programu AspeQT zechciał dodać obsluge IO-Boarda, dzis go dostał i oto co pisze:
I finally managed to mount it (externally for now) and ran same tests. Everything seems to run fine :). Both with RS-232 emulation (up to POKEY divisor 2, 1 and 0 need some work, I'll have to look at hias's docs) and with bitbanging (just transferred a couple of bytes with a test program).
I'm hoping to be able to send you a preview version of AspeQt with synchronous I/O support later tonight. I'm caught in the middle of some code reorganization so the public release will have to wait until monday or so.
Thanks again, awesome idea and awesomely built board! No doubt it's gonna be the ultimate sio2pc solution :)
98kbodow psze panstwa ;) troche szybciej niz ape a to dopiero pierwsze proby ;)
Na razie w ogóle nie próbowałem AspeQT, ale i tak brawa dla tego pana.
Ok,
No problem with COM emulation. I've been able to reach pokey divisor 0 reliably (by using 2 stop bits for divisor 1 and 0).
...
szybciej juz sie da tylko w trybie synchronicznym ;]
i tu potrzebna wasza pomoc: Fatih nie czuje sie za dobrze z 6502 i napewno ucieszylby sie z gotowego loadera z ktorym moglby pracowac
ktos chetny do napisania takiego? czy jak zwykle? ;]
cały Candle, rzuci parę słów i domyśl się reszty, później jeszcze będzie miał pretensję że nie odebrałeś jego telepatycznego przekazu
a nie odebrales?
kurde no...
kiepsko, trzeba podkrecic nadajnik...
pokey.pdf, pagina 15 - bidirectional clock
pagina 16, SKCTL, bity 6-4 (tabela na stronie 17) ustaw na 0 - transfer and receive rates set by external clock
dalej postepowac analogicznie jak przy normalnym loaderze
I do get some errors when transferring but it's just the beginning, I'm sure I can make it work. I see a lot of
suggestions in ijor's thread, so I'll read them and try it one by one. But I did reach ~300000 bps, my atari routines are
not insanely optimized like ijor's so I assume that's pretty much my limit for now.
no gawiedzi, moze jednak ktos pokaze jak sie pisze loadera muzykowi?
no ja dzisiaj sprobowalem aspeQT i io board, hmm, czapka mi troche spadla od szybkosci ladowania, co moglem to udokumentowalem:
http://www.youtube.com/watch?v=7PbJBK8tWjU
http://www.youtube.com/watch?v=Vn6HaT5-H_0
Teraz wlasnie kopiuje partycje po 16 mega , coz jak dla mnie rewelacja.
Proszę o wyniki RW-TEST (patrz SDX).
Wiec wyglada to tak:
Pod sparta nie udalo mi sie uruchomic pelnej szybkosci ale i tak jest niezle:
Dos writing 2116.33 B/sek
Dos Reading 3117.96 B/sek
Dos Average 2617.15 B/sek
http://picasaweb.google.co.uk/zaxoniec/ … 1899616034
Pod mydos
Dos writing 3461.46 B/sek
Dos Reading 6084.96 B/sek
Dos Average 4773.21 B/sek
http://picasaweb.google.co.uk/zaxoniec/ … 1159050370
Mniej więcej jak LDW w Super Synchromeshu, czyli bez szału pał ;)
Dely, racja ,ale... jakby na to nie patrzec stacji LDW, ca2001, indus coraz mniej i raczej nie przybedzie a uzywane sie w koncu zajezdza , PC z COM port tez raczej ubywa, wiec odpada max232 i sio2pc.
Odpada klimat, dyskietki, pudelka, naklejki, cala ta otoczka, az zal , plusem jest uzywanie, no niestety , nie zakopiemy sie we wspomnieniach,
Zgadza się. Mimo wszystko klimatu najbardziej brak - super zabawa jest, kiedy wgrywa się stuff z KSO Turbo 2000 (np. na mikrosztabach u Mikeya). Z peceta to tak jednak jakoś... Słabo. ;)
Dely to pogadaj z Lewisem ,
dely: skoro juz popadamy w skrajnosci - turbo to nie ten klimat, skoros masochista (tj. koneser magnetow) wczytuj w normalu!
Mniej więcej jak LDW w Super Synchromeshu, czyli bez szału pał ;)
A gdzie się znajdują wyniki porównawcze?
Zaxon - pod HiaOS czy pod QMEGiem robiłeś testy (bo ten drugi HINDEX i tak ustawi w najlepszym przypadku na 6) ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » IO-Board
Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 61 zapytań