1

czolem
to moj pierwszy post na tym forum. od jakiegos czasu jestem posiadaczem rozszerzonego atari (1mb+qmeg+stereo) i sio2sd. komputera uzywam jednak raczej wylacznie do ogladania dem i grania. ostatnio chcialem posluchac muzyki w formacie sap, dzieki atariki znalazlem program sapemu. moja znajomosc dosow atarowskich jest niestety dosc nikla... stad moje lamerskie pytanie - czy sapemu wspolpracuje z sio2sd?? czy sio2sd widzi w ogole jakies inne pliki oprocz atr, com i exe i xex?? niestety nie moge zaladowac zadnych sapow pod zaden z wirytualnych  dyskow sio2sd. urzadzonko mowi: EMPTY DIR. Jakby ktos mi mogl to lopatologicznie wytlumaczyc. pozdrawiam

2

ATR to obraz dyskietki atarowskiej. Sio2sd to jest jakby taki sprzętowy emulator stacji dyskietek, więc nie dziw się że nie widzisz sapow wrzuconych bezposrednio na SD.

Jak chcesz posłuchać, to wrzuć kilka SAPów na ATRa (np. pluginem by Pajero, jest na forum, w dziale emulacja 8bit), odpal sapemu i wio (pamiętaj, uruchom sapemu spod jakiegoś dosa, a nie podmontowując je w sio2sd)

grzybson/SSG^NG

3

dzieki grzybson, zrobie tak jak mowisz... zapewne problem dotyczy takze innych natywnych formatow muzycznych atari, odpalanych np mega playerem - bede musial tworzyc te atr'y... jeszcze raz dzieki za podpowiedz