Witam
Mam taką potrzebę: mam rysunek 2D. Trzeba do niego dodać strzałki z wymiarami (kilka sztuk) i zapisać w jakimś znośnym dla świata formacie (np SVG, PDF). Sam AutoCada nie mam ani nawet obsłużyć nie potrafię. Ktoś chętny do pomocy?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » Posiadacz AutoCada potrzebny
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Mam taką potrzebę: mam rysunek 2D. Trzeba do niego dodać strzałki z wymiarami (kilka sztuk) i zapisać w jakimś znośnym dla świata formacie (np SVG, PDF). Sam AutoCada nie mam ani nawet obsłużyć nie potrafię. Ktoś chętny do pomocy?
Adam, a jaki format ? Free DWG Viewer plus PDFwriter (wirtualna drukarka z eksportem w postscripcie) a na końcu edycja już w pdf-ie.
Niestety, nie testowałem, jak wypluwa do druku - czy jako duża bitmapa, czy postscript.
Corel Draw ma niezły import plików z AutoCAD, prześlij do mnie, spróbuję.
wybierz mnie, wybierz mnie! ;)
Panowie, gdyby to trzeba było tylko przekonwertować, to bym nie miał problemu. Trzeba go jeszcze wyedytować - pododawać strzałki z wymiarami.
Przecież mówię, że zaimportuję, dokonam zmian i odeślę :)
Dely: tylko widzisz, te wymiarowanie trzeba zrobić na podstawie rysunku, tzn. jest to technicznie i wymiarowo poprawny plan, do którego trzeba dodać strzałki z wymiarami których nie znam. Corel da radę?
Corel Draw ma wbudowane narzędzia do wymiarowania. Jeśli zaimportuje przestrzeń wymiarów poprawnie to powinno być w porządku.
A nie łatwiej tak: http://www.a9tech.com/a9cad/
BartoszP: możliwe, ale jeszcze trzeba umieć to użyć, a ja w życiu nie miałem do czynienia z jakąkolwiek aplikacją CADowską :(
A9Cad odpada, nie zaimportował poprawnie pliku.
Podziękowania dla Delego za załatwienie sprawy. Temat można zamknąć.
Podeślij mi. W pracy mam licencjonowanego Autocada 2k5. Zwymiaruję Ci i odeślę, ale dopiero jutro.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Posiadacz AutoCada potrzebny
Wygenerowano w 0.023 sekund, wykonano 68 zapytań