Witam,
zapuściłem kompilację GCC 4.4.1 z poprawkami i instrukcjami ze strony
http://vincent.riviere.free.fr/soft/m68k-atari-mint/
Binutils i Mintbin idą bez problemu. Niestety przy kompilacji GCC dostaję błąd, z którym w żaden sposób nie potrafię sobie poradzić (bo nie dotyczy programowania, tylko jakichś autoconfów czy innych):
checking how to hardcode library paths into programs... unsupported
__checking for shl_load... configure: error: Link tests are not allowed after GCC_NO_EXECUTABLES.__
make[1]: *** [configure-target-libstdc++-v3] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/gcc'
make: *** [all] Error 2
Próbowałem szukać przez wielkiego brata, ale niestety rozwiązanie które znalazłem już było wprowadzone do configure.ac, a nic innego nie znalazłem. Następnie próbowałem na chybił trafił wycinać różne rzeczy, które wydawało mi się mają z tym związek. Bez skutku.
Obecnie kompiluję na wirtualnej Mandrivie 2009 Free x86 z gcc takim:
Using built-in specs.
Target: i586-manbo-linux-gnu
Configured with: ../configure --prefix=/usr --libexecdir=/usr/lib --with-slibdir=/lib --mandir=/usr/share/man --infodir=/usr/share/info --enable-checking=release --enable-languages=c,c++,ada,fortran,objc,obj-c++,java --build=i586-manbo-linux-gnu --host=i586-manbo-linux-gnu --with-cpu=generic --with-system-zlib --enable-threads=posix --enable-shared --enable-long-long --enable-__cxa_atexit --disable-libunwind-exceptions --enable-clocale=gnu --enable-java-awt=gtk --with-java-home=/usr/lib/jvm/java-1.5.0-gcj-1.5.0.0/jre --with-ecj-jar=/usr/share/java/eclipse-ecj.jar --enable-gtk-cairo --disable-libjava-multilib --enable-ssp --disable-libssp --disable-werror
Thread model: posix
gcc version 4.3.2 (GCC)
Czy widzicie jakieś rozwiązanie poza daniem sobie spokoju?
PS. Na razie nie zastanawiam się nad sensownością kodu kompilowanego w tym gcc - chcę się pobawić, więc proszę mnie nie odsyłać do GFA BASIC czy innych. ;)