Witajcie,
wczoraj dostałem 26 letnie Atari 800XL, tkie samo jak miałem w dzieciństwie. Po podłączeniu do zasilacza zapala się czerwona lampka, ale po podłączeniu do TV (LG) przez wejście antenowe nic się nie wyświetla. Przeszedłem przez wszystkie programy i zrobiłem search, ale nie złapał żadnego sygnału. Kabel łączący Atari z telewizorem ma taką puszeczkę bliżej wejścia do komputera. Nie mam na razie magnetofonu ani joyów, ale chciałem chociaż zobaczyć sel test i zrobić jakiś prosty program z indtrukcji:) Komputer został kupiony przez allegro,podobno jest sprawny. Czy ktoś z Was ma jakieś pomysły co może być nie tak (komputer, telewizor, kabel?), co jest najbardziej prawdopodobne i w jakiej kolejności i w jaki sposób powinienem to sprawdzić? Będę bardzo wdzięczny za pomoc, Pozdrawiam
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.