Witajcie,
wczoraj dostałem 26 letnie Atari 800XL, tkie samo jak miałem w dzieciństwie. Po podłączeniu do zasilacza zapala się czerwona lampka, ale po podłączeniu do TV (LG) przez wejście antenowe nic się nie wyświetla. Przeszedłem przez wszystkie programy i zrobiłem search, ale nie złapał żadnego sygnału. Kabel łączący Atari z telewizorem ma taką puszeczkę bliżej wejścia do komputera. Nie mam na razie magnetofonu ani joyów, ale chciałem chociaż zobaczyć sel test i zrobić jakiś prosty program z indtrukcji:) Komputer został kupiony przez allegro,podobno jest sprawny. Czy ktoś z Was ma jakieś pomysły co może być nie tak (komputer, telewizor, kabel?), co jest najbardziej prawdopodobne i w jakiej kolejności i w jaki sposób powinienem to sprawdzić? Będę bardzo wdzięczny za pomoc, Pozdrawiam
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury