Na razie nic nie robię, ale testowo próbowałem sobie coś takiego wykonać. Potrzebuję szybko przełączyć tryb graficzny o podobnej DL-ce (lekko zmodyfikowanej), prawie takiej samej, ale dla różnych trybów - powiedzmy 9 i 8-ka. Przy samym GR. coś tam i podaniu adresu DL-ki mam czarny ekran, bez wyświetlania grafy (pewnie za szybko się zmieniają tryby), jak dam już pause 0 - jest za wolna zmiana trybów. Przypuszczam, że potrzebne by było jakieś przerwanie, jakieś propozycje?
Aha, testowo DL-ki sobie zapisałem na 5 i 6 stronie, ale to mogę przenieść. Niestety, nie potrafię zrobić zmiany trybu w locie (chodzi o pełny ekran, zmiana sposobu wyświetlania), pewnie jest jakiś prosty sposób. A zależy mi na wyświetleniu niezależnie dwu obrazów, w różnych trybach, ale szybko jeden za drugim (naprzemiennie).
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.