nie. Stosuję najczęściej albo dos'a, albo inita. Pytam później, jeśli się okaże, iż pod żadnym z nich program nie wstaje :) - przyczyn może być wiele i nie zawsze jest tak, że to właśnie u mnie coś jest nie tak ;)-
przykładowe przyczyny:
* program posiada własny i bardzo specyficzny pogląd na temat zarządzania pamięcią i uruchamia się pod jakimś egzotycznym wynalazkiem wyłącznie :)
* program nie lubi się z dosem innym, niż dos pana Stefana z Wąchocka :)
* program na własną rękę przejmuje kontrolę nad EXT ramem i pomimo, iż z dosem się nie gryzie, tak wpier** dala się na zajmowany przezeń bank :)
* program oczekuje bliżej nieokreślonej wersji OS'a poprzez namolne wykonywanie skoków w krzaki, zamiast do odpowiedniej tablicy skoków
* program oczekuje uruchomienia z ca2001/ldw2000 :)
* .. i najlepsze. Program nie działa na Atari, lecz na jego udającym i wszystko_uruchamiającym emulatorze.
* rzadkość; program sporadycznie działający na wybranych modelach seryjnego niedopalonego komputera Atari, działa na emulatorze, lecz autor nie wie dlaczego :)
* ... i tak dalej :)
Dlatego pytam, jeśli mi coś nie działa, bo może ktoś ma podobny problem i może ten ktoś posiada szerszą wiedzę z zakresu owego /nieistniejącego/ problemu. Ostatecznie chodzi o to, że jadąc na party, czy po prostu siedząc przed kompem i bawiąc się oglądając / robiąc cokolwiek na nim chciałbym się co chwilkę nie zastanawiać co i jak uruchamiać. Na atarkowym HDD mam coś około 6729 plików i chyba staję się leniwym człowiekiem ;)-
Kontakt: pin@usdk.pl