Adam, ty zyjesz ???
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/ @Grey
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Lost World by Desire Nowe demo grupy Desire.
sio2flip - emulator peryferiów sio2flip umożliwia podłączenie Flippera Zero do Atari i korzystanie z plików ATR jako wirtualnych dyskietek.
Steem SSE v4.1.2 R17 Nowa wersja popularnego emulatora Atari ST.
Street Fighter 2 na Atari 8-bit To wczesna wersja gry, ale już teraz wiadomo, że projekt zapowiada się bardzo ambitnie.
SwSprEd 1.0.0 Nowy edytor programowych duszków.
atari.area forum » Fabryka - 16/32bit » HCX Floppy EMULATOR
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Adam, ty zyjesz ???
Witam
szybka wiadomosc:
wlasnie dostalem pozwolenie od autora projektu na wykonanie 50 szt ww urzadzenia.
ktos chetny >>
termin : koniec wrzesnia
wiecej tutaj http://torlus.com/floppy/index.php?en
Cena - przwiduje ok 300zl
Kuuuuuuuuuuuuuuuuuurwa, jaki koniec września, ja nic nie wiem. Płacę, łaskawco, chyba od razu za dwa, w miesiącu grudniu, jeśli łaska.
To ustrojstwo działa z Amiga 500 i Atari ST? Bo jeśli się czymś różnią, to takież bym prosił.
W razie czego proszę o informacje na yerzmyey AT interia.pl
Jestem ZDECYDOWANY.
w skrocie jest to emulator stacji dysków. tzn. podpisnasz z jednej strony do zlacza 34 pinowego np w amidze, pc, atari st, amstac cpc, etc etc a zdrugiej strony masz karte sd albo laptoka z USB
A skąd można ściągnąc ten program-server na PC?
Jakoś go nie widzę...
OK, priv załatwiony. Mamy czekać. ;)
ze wzledu na chora ceny altery -- robie wersje samodzielna z wyswitaczem -- cos na wzor sio2sd
wlasneupycam logike w cos mniejszego i pozniej testy
gotowe urzadzenie bedzie kosztowac ok 170-180 zl
gotowe urzadzenie bedzie kosztowac ok 170-180 zl
Tym bardziej biore 2, jeśli ta wersja pójdzie też z A500.
preordering
http://allegro.pl/item811044760_hcx_flo … lator.html
Żyje kolego serdeczny i przy okazji pozdrawiam .
Haaaalooo :)
Przegapiłem aukcję na allegro, przez zarobienie... Czy można się jeszcze dopisać do listy chętnych?
Ja jakoś też przegapiłem, można się dopisać?
Dobra, 2 pytania - jeśli odpowiedzi będą twierdzące to biorę :)
1. Czemu to takie duże? Nie można zrobić mniejszego żeby zamontować do środka oraz wyprowadzić tylko USB z tyłu/boku? Przecież na tej wielkości laminacie weszłyby jeszcze ze 3 takie kontrolery :)
2. Czy będzie to działać również jako stacja B: w ST oraz DF1: (lub DF2,3)? Nie chcę się pozbywać oryginalnych stacji.
2. Na upartego dałoby się jeśli byś zrobił sobie przejściówkę na zewnętrzne gniazdo flopa w ST (albo użył gotowej ze stacji)
Nie wiem czy to kwestia przejściówki. HCX emuluje sam napęd. a w zewnętrznej stacji jest chyba jeszcze cały sterownik. Tak więc pozostaje kupić całą zewnętrzną stację - a z tego co widzę ostatnio pojawiają się często na allegro i do ST i do Amigi - i ją wybebeszyć
Jaki sterownik? Przecież montując tego HCX wyjmujemy oryginalną stację.
Nie stację. NAPĘD. Tą część do której w PC podłączasz taśmę. Tam jest trochę elektroniki, ale sterownik jest na płycie. To samo z zewnętrznym napędem - do gniazda nie podłącza się napędu bezpośrednio. Stacja składa się z napędu i sterownika.
Re-edit: teraz obejrzałem na allegro stację zewnętrzną do amigi i wygląda jakby tam był faktycznie sam napęd -rozmiar obudowy- czyli sterowniki są w kompie. Nie wiem jak w ST.
Tu kolejne zdjęcia wnętrza zewnętrznej stacji do ST. Elektronika to raczej tylko zasilanie:
Faktycznie. Czyli i tu i tu wystarczą przejściówki
No właśnie powstaje pytanie czy wystarczą, czy może się okaże, że HCX pracuje tylko jako pierwsza stacja :)
Z tego co 3 lata temu czytałem na stronie developerów, to urządzenie po prostu ma emulować napęd dysków elastycznych. Jeśli ID jest tam jakoś zaszyte na stałe, to wypadałoby to poprawić - jakieś jumpery czy coś
przeciez dziala z amstradem, atari st, amiga - to wynika bezposrednio ze zdjec
jesli jeszcze bylo by sensownych rozmiarow - sam bym sie skusil, z tym, ze nie jest ;)
Temu właśnie pomysł żeby podłączyć to jako zewnętrzny napęd - w pudełku. Pytanie tylko czy będzie chodził jako napęd nie 0 :)
moze chodzic jako naped #3 - zalezy od twojej fantazji (i jak go skabelkujesz)
To jak się kabelkuje aby wymusić określone id? Te napędy i w ST i w Amigach podłącza się przelotowo. Może być ich chyba do 4 łącznie z wbudowanym. Jak to jest realizowane?
No - zapłacone x 2. Zobaczymy - kak eto diełajet'. ;)
Działa. Polecam.
Wymaga dodatkowych bibliotek do USB (jeśli ktoś ich nie ma).
W razie czego mogę podesłać.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 16/32bit » HCX Floppy EMULATOR
Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 61 zapytań