Adam, ty zyjesz ???
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/ @Grey
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Fabryka - 16/32bit » HCX Floppy EMULATOR
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Adam, ty zyjesz ???
Witam
szybka wiadomosc:
wlasnie dostalem pozwolenie od autora projektu na wykonanie 50 szt ww urzadzenia.
ktos chetny >>
termin : koniec wrzesnia
wiecej tutaj http://torlus.com/floppy/index.php?en
Cena - przwiduje ok 300zl
Kuuuuuuuuuuuuuuuuuurwa, jaki koniec września, ja nic nie wiem. Płacę, łaskawco, chyba od razu za dwa, w miesiącu grudniu, jeśli łaska.
To ustrojstwo działa z Amiga 500 i Atari ST? Bo jeśli się czymś różnią, to takież bym prosił.
W razie czego proszę o informacje na yerzmyey AT interia.pl
Jestem ZDECYDOWANY.
w skrocie jest to emulator stacji dysków. tzn. podpisnasz z jednej strony do zlacza 34 pinowego np w amidze, pc, atari st, amstac cpc, etc etc a zdrugiej strony masz karte sd albo laptoka z USB
A skąd można ściągnąc ten program-server na PC?
Jakoś go nie widzę...
OK, priv załatwiony. Mamy czekać. ;)
ze wzledu na chora ceny altery -- robie wersje samodzielna z wyswitaczem -- cos na wzor sio2sd
wlasneupycam logike w cos mniejszego i pozniej testy
gotowe urzadzenie bedzie kosztowac ok 170-180 zl
gotowe urzadzenie bedzie kosztowac ok 170-180 zl
Tym bardziej biore 2, jeśli ta wersja pójdzie też z A500.
preordering
http://allegro.pl/item811044760_hcx_flo … lator.html
Żyje kolego serdeczny i przy okazji pozdrawiam .
Haaaalooo :)
Przegapiłem aukcję na allegro, przez zarobienie... Czy można się jeszcze dopisać do listy chętnych?
Ja jakoś też przegapiłem, można się dopisać?
Dobra, 2 pytania - jeśli odpowiedzi będą twierdzące to biorę :)
1. Czemu to takie duże? Nie można zrobić mniejszego żeby zamontować do środka oraz wyprowadzić tylko USB z tyłu/boku? Przecież na tej wielkości laminacie weszłyby jeszcze ze 3 takie kontrolery :)
2. Czy będzie to działać również jako stacja B: w ST oraz DF1: (lub DF2,3)? Nie chcę się pozbywać oryginalnych stacji.
2. Na upartego dałoby się jeśli byś zrobił sobie przejściówkę na zewnętrzne gniazdo flopa w ST (albo użył gotowej ze stacji)
Nie wiem czy to kwestia przejściówki. HCX emuluje sam napęd. a w zewnętrznej stacji jest chyba jeszcze cały sterownik. Tak więc pozostaje kupić całą zewnętrzną stację - a z tego co widzę ostatnio pojawiają się często na allegro i do ST i do Amigi - i ją wybebeszyć
Jaki sterownik? Przecież montując tego HCX wyjmujemy oryginalną stację.
Nie stację. NAPĘD. Tą część do której w PC podłączasz taśmę. Tam jest trochę elektroniki, ale sterownik jest na płycie. To samo z zewnętrznym napędem - do gniazda nie podłącza się napędu bezpośrednio. Stacja składa się z napędu i sterownika.
Re-edit: teraz obejrzałem na allegro stację zewnętrzną do amigi i wygląda jakby tam był faktycznie sam napęd -rozmiar obudowy- czyli sterowniki są w kompie. Nie wiem jak w ST.
Tu kolejne zdjęcia wnętrza zewnętrznej stacji do ST. Elektronika to raczej tylko zasilanie:
Faktycznie. Czyli i tu i tu wystarczą przejściówki
No właśnie powstaje pytanie czy wystarczą, czy może się okaże, że HCX pracuje tylko jako pierwsza stacja :)
Z tego co 3 lata temu czytałem na stronie developerów, to urządzenie po prostu ma emulować napęd dysków elastycznych. Jeśli ID jest tam jakoś zaszyte na stałe, to wypadałoby to poprawić - jakieś jumpery czy coś
przeciez dziala z amstradem, atari st, amiga - to wynika bezposrednio ze zdjec
jesli jeszcze bylo by sensownych rozmiarow - sam bym sie skusil, z tym, ze nie jest ;)
Temu właśnie pomysł żeby podłączyć to jako zewnętrzny napęd - w pudełku. Pytanie tylko czy będzie chodził jako napęd nie 0 :)
moze chodzic jako naped #3 - zalezy od twojej fantazji (i jak go skabelkujesz)
To jak się kabelkuje aby wymusić określone id? Te napędy i w ST i w Amigach podłącza się przelotowo. Może być ich chyba do 4 łącznie z wbudowanym. Jak to jest realizowane?
No - zapłacone x 2. Zobaczymy - kak eto diełajet'. ;)
Działa. Polecam.
Wymaga dodatkowych bibliotek do USB (jeśli ktoś ich nie ma).
W razie czego mogę podesłać.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 16/32bit » HCX Floppy EMULATOR
Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 69 zapytań