Chce ktoś ?
Press play on tape...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Bałagan » Apple LC i LCII
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sprawne ??? Konkretnie LCII bo mam takowego co dodatkowo mu gra w głośniku (podobne to jest do zakłóceń w radiu na długich albo średnich). I jeszcze pytanie ile ?
Oj, pracowałem kiedyś na LC i to był pierwszy mac którego bardzo, bardzo chciałem mieć.
Jutro będę wiedział, co konkretnie jest do wzięcia, niestety nie ma możliwości sprawdzenia, czy sprawne (brak monitora).
Kwota: tyle, ile chcecie dać człowiekowi za to, że nie wyrzucił tego na złom + opłata wysyłki rozbita na ilość chętnych (do mnie / ilość osób + ode mnie do chętnego / "okolice" niech po prostu przyjadą odbiorą bezpośrednio, będzie taniej).
Do siebie oprócz zwrotu kosztów przesłania od i do nie biorę ani grosza - i tak by to u mnie leżało, albo zostało wyprute z bebechów i użyte jako desktop dla atarki.
PS. Info na teraz: LC, LCII, IIci (IIcx ?), PowerMac 7100, 7500, zewnetrzna stacja dyskow do LC, kable SCSI, obudowy dyskow, modem serial z zasilaniem z ABD, klawiatury, PhoNet, PB140 i PB190 nie zyja, stacja dyskietek w jednym z komputerow na pewno nie zyje.
LC-ki zarezerwowane dla Sukkora i Candle'a, ponieważ przesyłka będzie duża i nie będzie mnie stać na sponsorowanie jej, mam pytanie, czy ktoś chciałby PowerMac 7100 lub 7500 ?
Jeśli nie jest żółty jak zęby palacza oraz połamany to ja bym poprosił o 7500 zarezerwowanie.
na wikipedii o LC pisza ze byl sprzedawany z 12` monitorkiem RGB ?
widzial ktos ??
czy to RGB VBXE compatible ???
podobno maki były od początku "wsteczniekompatybilne" (trudne słowo) coś takiego znalazłem: http://www.delphes.net/alain/m3/ressour … es.fr.html
acha - jeszcze jedno: ponieważ wstępnie podliczaliśmy wielkość paczek, całość przesyłki do mnie wyniesie około 200 złotych...
czy to RGB VBXE compatible ???
Tutaj masz parametry do niego: http://support.apple.com/kb/SP421 , http://www.everymac.com/monitors/apple/ … 2_rgb.html
Krótkie info: http://lowendmac.com/displays/mac-12-in … splay.html
EGA - jakas szansa ze da sie przerobic jest
sony w srodku (chocby ze wzgledu ze nikt wiecej sie nie czepial trinitronow)
Mam wagi najcięższego sprzętu:
LC - 4kg
LCII - 4 kg
PB190 - 2.9 kg
PM7100 - 11.5 kg (15x33x42cm)
PM7500 - 10 kg (16x37x43cm)
Czy ktoś ma możliwość bezpośredniego odbioru z Wawy ? Mogę pomówić o możliwości odbioru bezpośrednio w firmie oddającego.
Mogę odebrać.
Byle ta wawa to nie był Grójec czy Warka...
maw, ja moge odebrac, tylko kiedy?
edit: a ten monitor to fizycznie jest, czy juz go nie ma?
jak ktoś chce to mam PM7500 do oddania - działał i przestał więc na części
No to już drugi PM7500 :-)
Ktoś mnie ubiegł, wziął parę rzeczy :( - zostało do wzięcia:
- PowerMac 7500 z niesprawna stacja dyskietek
- 2 x LC (w tym jeden bez dysku twardego)
- IIci - stan nieznany
- PowerBook170 - niezyjacy
- iMac BondiBlue 233Mhz z karta SCSI - ale niestety nie zyje, nie wiem jaka przyczyna - mialem sie tym zajac, ale czasu brak
- skaner plaski A4 SCSI/USB
- kable SCSI, jakas obudowa dysku, kabel ADB, kabel serial makowy
Kto da radę odebrać z ulicy Dzielnej (okolice Placu/Ogrodu Krasińskich) ? Dokładny adres wysyłam na priva po dotarciu do mnie "datku".
Resztę rzeczy będę rozsyłał od siebie.
Lista rezerwacji:
LC-ki : Sukkora i Candle (Sukkor może odebrać ode mnie bezpośrednio)
7500: Dely (nie wiem, czy żółty, czy nie - daj znać, czy bierzesz, czy też umawiasz się z Teddy'm)
kabel ADB (co się ostał): Jer (daj znać, czy sam kabel chcesz :-) )
reszta nierozdysponowane.
..., niestety nie ma możliwości sprawdzenia, czy sprawne (brak monitora).
facet, co u nas w pracy jara się mackami, mówi, że kupuje się przejściówkę i do dowolnego VGA podłączysz - nie widziałem, nie gwarantuję
Da się większość maków tak podłączyć - chyba, że masz kartę PCI z wyjściem VGA (w PowerMacach). Wyjątek to np. IIsi nie działa z VGA ale jak dołożysz kartę grafiki to już działa. Newt gdzieś w sieci jest schemat adaptera Mac na VGA.
LC-ki : Sukkora...(Sukkor może odebrać ode mnie bezpośrednio)
Co znaczy bezpośrednio ???
no masz niedaleko do mnie, chyba że się z Bytomia wyprowadziłeś :P
Szukałem wczoraj na google maps ale nie znalazłem w okolicy miasta Atari800XL ;).
No patrz, a myślałem, że zmieniłem :P
Czy ktoś jeszcze chce odebrać coś bezpośednio ? Czy ktoś jeszcze chce coś wziąć ?
Zostało do rozdysponowania:
- IIci
- PowerBook170 - nieżyjacy
- iMac BondiBlue 233Mhz z karta SCSI nieżyjący
- skaner plaski A4 SCSI/USB
- kabel serial makowy
Poproszę info na priva/potwierdzenie od tych, co się już zdeklarowali/ kto będzie co odbierał i gdzie - czekam do poniedziałku. Mam wyraźne info od oddającego, że "nie chce bawić się w pakowacza", a więc z jednej przesyłki będę przepakowywał dalej.
Nie ma problemu - mogę także przywieźć na Sztabik Silesia w styczniu, jeżeli ktoś będzie chciał tam odebrać.
//EDIT: zakładam, że będzie 5 osób, a część rzeczy odebrane na miejscu, czyli paczka nie przekroczy 25 kg - koszt przesyłki będzie wynosił około 10 zł/osobę
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Apple LC i LCII
Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 51 zapytań