1

Witam poszukuje gry z atari o kolesiu ktory chodzi z pila i obcina galezie, kozenie drzewa aby nie zniszczyly mu domu. Chodzi mi o tytul bo nie moge spobie przypomniec. jak ktos pamieta prosze o odpowiedz. pozdro

2

Tree Surgeon

czyli weteryniarz dla przerośniętych krzaczorów

I Ty zostaniesz big endianem...

3

Witajcie,

poszukuje tytulu kolejnej gry:

- czlowiek na dole ekranu ma za zadanie lapac spadajace skrzynki, a nastepnie odrzucac je do gory
i tak jakby porzadkowac czy ukladac
- skrzynki byly roznych kolorow, czy raczej odcieni,

czy ktos pamieta co to bylo??

pozdrawiam!!!

4

Batty Builders?

Byl hrozný tento stát, když musel jsi se dívat, jak zakázali psát a zakázali zpívat,
a bylo jim to málo, poručili dětem modlit se jak si přálo Veličenstvo Kat.

5

TAK JEST TO TO :)

Rewelacyjna giera !!!

Dzieks irl !!

6

Witam kolejny raz,

Dzis kolejne dwie gry, i jak zwykle pustka w głowie odnosnie tytulłu.

Pierwsza - broni sie własnej bazy porzez wystrzeliwanie wybuchajacych pocisków, każdy level zaczynał się tak ze z nieba leciały rakiety (linie) i trzeba bylo je zniszczyć zanim dolecialy na dół do naszej bazy. Jak jakieś rakiety dolecialy niszczyły nasze zapasy rakiet. Własne rakiety robiły takie większe wybuchy i jednym można było zatrzymać kilka lecących lini.

Druga gra: chodzilo sie jakimś palaczem czy nadzorca budynku - naprawiało się centralne ogrzewanie - czasami cos sie pospulo w rurach w grzejnikach czy kotlowni, niewiele pamietam chyba uzupełniało sie wode w instalacji, ale to nic pewnego.

Ktos pamieta ??
Pozdrawiam !!

7

1. Missile command

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

8

2. czy to nie Electrician ?

9

epi - trafiona giera, wielkie dzieki

jury - to niestety nie to, tamta byla bardzo prosta miała chyba jedną plansze podzieloną na 2 czy 3 poziomy, na jednym grzejniki które pękały albo jakoś inaczej sie psuły, gdzies podrodze jakis zaworek i rurka co pekala na dole stal piec i chyba wegla trzeba bylo dosypywać :)

10

Drugie mi pasuje do Emil Hilf. Parę razy odpaliłem, ale nie wiem jak w to grać.

I Ty zostaniesz big endianem...

11

miker dzięki to dokładnie to, nawet pograłem chwile żeby przypomnieć sobie zasady.

A są bardzo proste:
Temperatura w instalacji ciągle spada musi sie dorzucać węgla do pieca. Węgla mamy pod dostatkiem to ta kupa czegoś w prawym dolnym rogu.
Z instalacją wody jest prosta sprawa: jak walnie jakaś bateria przy umywalce musimy zakręcić zawór na pionie i iść ja naprawić potem odkręcić zawór.
Gorsza sprawa jak termostat przy grzejniku się popsuje wtedy trzeba szybko biec go naprawić - bo ucieka nam woda z instalacji c.o. Zawór na poziomie to zawór do uzupełniania zładu czyli wody w instalacji.
Nie wolno za bardzo przegrzać pieca i przekroczyć ilości wody w instalacji c.o bo pewnie nadmierny wzrost ciśnienia spowoduje awarie całej instalacji, a może nawet uszkodzić ten piękny dwu-funkcyjny kocioł :)
Oprócz tego uważać na mysz i na babę czyli lepiej siedzieć w piwnicy i majstrować przy piecu - ot jak w życiu.

Pozdrawiam.