jako ze mam u siebie 1200xl z zalozona VBXE, to chcialem cos zrobic na ten komputerek zeby podkreslic to ze w srodku jednak siedzi taki sprzet
jak wiadomo 1200xl ma zamiast basica (no.. duze slowo to zamiast) "atari rainbow logo", tak wiec zrobilem sobie wlasne
source dolacze do paczki jak juz bedzie "kompletne"
logo zajmuje 26kb, ale udalo sie je upchac dzieki procedurce Inflate Fox'a do ok 930 bajtow (bylo by mniej, ale musialem to podzielic na 4k bloki do pakowania)
tak czy owak miejsca jest jeszcze sporo do zakladanych 8kB, wiec chcialbym dopchac muzyczke - wymyslilem sobie ze mogla by byc bazujaca na temacie z self-testu
wiem, ze juz sa takie muzyczki, ale nie bardzo mi pasowaly, ostatecznie bardzo sie przy tym upierac nie bede
czy ktos zechcialby napisac takowa do tego? ma sie tylko ladnie zapetlac - jesli byla by na 8 (6) kanalach, bylo by super
ale pytanie zasadniczo brzmi, czy da sie przeniesc taka binarke do carta (owszem, moge przekompilowac, ale czesc kodu jest samomodyfikowalna, wiec wymaga relokowania), czy tez "napisz se" jest dalej obowiazujace?
dla osob nie majacych vbxe:
candle