co nic nie znaczy...
jesli bedzie dosc duzo chetnych to bedzie to wykonalne
na aage tez sporo osob sie pyta, byc moze uda sie uruchomic jeszcze jedna serie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Vbxe 2
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
co nic nie znaczy...
jesli bedzie dosc duzo chetnych to bedzie to wykonalne
na aage tez sporo osob sie pyta, byc moze uda sie uruchomic jeszcze jedna serie
Candle: Wysłałem Ci ponownie adres do wysyłki. Mam nadzieję, że dostałeś.
Pozdrawiam.
Zamontowałem i hula wyśmienicie. Obraz żyleta, dema kolorowe, nawet płytka ładnie się komponuje we wnętrzu komputera. Kupa dobrej, nikomu niepotrzebnej roboty. ;)
Z mojej strony gratulacje i dzięki dla Candle'a i Electrona.
Brakuje tylko kolorów w przeplocie 9/11 - da się to zaemulować, prawda, panowie?
Candle, napisales kiedys:
vbxe jest na d640 i ma swoj dekoder dla innych urzadzen
mi oczwywiscie covox siedzial razem z vbxe na d6xx...i jak mi scrollik plywal na ekranie to covox warczal...
trzeba by bylo ATARIKI uzupelnic o wlasciwe info
ps. scroll dziala mi pod sdx, pod mydosem nie..
tj jakie?
przepnij kovoxa na wyjscie z dekodera vbxe
patrz rozpiske konektorkow
lopatalogiczne :
jak masz VBXE i covoxa (innego niz Candlowski) podpenij sie do pinu 6 zlacza j1 iles tam...
albo prosciej nad pinem z d6xx
tak dla mniej obeznanych z atari ;-)
ps. dla zachowania ustawien po instalce np. neotrackera zeby covox zostal tam gdzie mu bylo dobrze
ps. Sebol - to jest to co Ci mowilem -- ludki nie widza ze na vbxe jet dekoder adresow, podlaczajac sie pod scarta nie maja zielonego pojecia gdzie ma isc sygnal z 4050....etc
Lotharek:
Generalnie do SCARTA nie podłączaj SYNC z 4050 raczej, tylko Composite Video (lub CLUM) z atarki jako synchronizajcę.
Chodzi o to, że impedancja tam (w TV) jest 75 omów i możesz zabić 4050. Poza tym nie ten poziom sygnałów.
Oczywiście przeważnie zadziała - zgoda, ale tak sobie ględzę ...
Electron, z pewnoscia masz racje :-)
tak z innej beczki - skoro mamy w ATARAKU juz wyjscie rgb kompatybilne z monitorami dla AMIGI, np 1084, czy to oznacza ze mozemy uzyskac sygnal RF (dla wejscia antenowego lub composite) podlaczajac modulator z AMIGI ??? podlaczala sie go w sumie to tego samego zlacza co monitor .
wiem...nikomu to nie bedzie przydatne, ale tak z czystej ciekawosci ???
BTW: zauwazylem ciekawa rzecz -- zrobcie sobie testy :
- podlacz atarke przez SVIDEO do czego tam chcecie
- wlacz komputra
- podlacza kabel rgb do vbxe ??
widzicie zmiane nasycenia barw i kontarstu na monitorze podlaczonym przez s-video ???
Lotharek, zmiany by pewnie nie było, jakbyś użył composite video jako synchronizacji w SCART :-)
czy to oznacza ze mozemy uzyskac sygnal RF (dla wejscia antenowego lub composite) podlaczajac modulator z AMIGI ???
tak, ale trzeba dostosować poziomy sygnałów i dodać 12v
można mieć composite i s-video
szczegóły tutaj http://www.atariage.com/forums/topic/14 … p__1870839
a tak z innej beczki - czy kazdy crt 14 cali posiadajacy scart bedzie wspolpracowal z vbxe??
IHMO nie...moze sie okazac ze ma scart niepelne...czyli bez RGB. mam racje ??
masz, zdarzają się niepełne, np. mój tv philips 29" ma 3 scarty w tym 2 z rgb i 1 kulawy (piszą o tym w manualu)
No dobrze... To jak ostatecznie zrobić połączenie VBXE2 -> pełne SCART, żeby wszystko było ładnie i bez efektów ubocznych o których pisał Lotharek? Ta informacja jest w dokumentacji? Lada dzień odbiorę na poczcie swoje VBXE2 (dla 130X), jaki domyślnie mam zaprogramowany rdzeń: FX/emu i w wersji z EXT-RAM, czy bez? Jaka jest dokładnie różnica w funkcjonowaniu standardowych programów/gier dla rdzeni FX i GTIA emu ?
http://spiflash.org/files/vbxe/release.zip - zawsze najswiezsza paczka
Racja, dzięki ;)
EDIT:
Dziś odebrałem paczkę z VBXE2 :D Montaż nastąpi pewnie w ciągu najbliższych 2 tygodni ;)
Sebol, tak ma byc ???
http://www.mmj.pl/~lotharek/stuff/20091103042.mp4
dziala pod czystym osem - pod sdx i qmegiem nie
scroll mi lata i pod sdx + idea oraz pod qmeg+sio2ide
jakis babol u mnie w kompie ???
nie wydaje mi sie....
Oj, bo to są takie obrazki specjalnie zrobione. Jak popatrzysz pod odpowiednim kontem i zrobisz lekko zeza zbieżnego to widzisz trójwymiar :)
dokladnie tak
stereogramy
program wykrywa qmega i wtedy generuje stereogram
(cos spapralem w kodzie exampla i nie wiem co, ktos moglby wytknac wielblada ;) )
to chyba slide.com, trzeba najpierw zdisasemblować ;)
mozna tez skozystac z dolaczonego source... :)
[edit]
czy ktos moglby zweryfikowac ten przebieg:
to bylo mierzone na wyjsciu z oscylatora (metalowa puszka z 4 nogami) 14.1875mhz (noga 2 freddiego), zwykle wystepuje w XEGS, ale sa rowniez w XE
jeden to za malo, zeby wyciagac wnioski, ale chcialbym miec jakis poglad na sprawe
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Vbxe 2
Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 46 zapytań