A ja proponuje lepsza metode (mniejsza piramidka).
Ostatnio robilem "optymalizacje" wnetrza mojej Atarynki i jak zobaczylem oryginalny system w podstawce, a na nim nalutowana podstawke z QMEGami i te wiazke kabli.....
W kazdym razie zaprogramuj sobie wszystko na EPROMIE 27512 (bo stwierdzilem, ze jak juz sie ma dojcie do programatora, to co to za roznica). Praktycznie moga to byc dowolne 4 systemy - ja mam tam 2*Atari OS - by zachowac zgodnosc przelacznikowa (jeden wlacza/wylacza QMEGi, a drugi wybiera wersje).
Teraz tylko wyciagasz OS z podstawki (ewentualnie wylutowujesz i wstawiasz podstawke). ROM mozesz zachowac na pamiatke :)
Nastepnie odginasz lekko nogi 1 i 27 EPROMU tak by nie weszly w podstawke, wkladasz go na miejsce systemu, a do tych dwoch nozek lutujesz dwa kabelki, ktore podpinasz do dwoch przelacznikow (podajesz na nie mase lub 5V) - GOTOWE! I jak ladnie "plasko" i malo kabli.
Oczywiscie przelaczniki maga tylko zwierac np do masy, wtedy miedzy nozkami trzeba zastosowac rezystorki podciagajace do plusa w stanie rozwartym (10k , czy ile tam chcesz - nie za malo).
Gotowy plik z zawartoscia (2*Atari OS i 2 QMEGi: 4.04 + ostatni dobry z poprzednich - nie pamietam teraz) mozesz jak zwykle pociagnac z mojego podrecznego serwerka :) .
Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.