1 Ostatnio edytowany przez emu (2009-10-11 16:11:45)

Do zamiany:

- Atari Falcon030, 14Mb RAM, dysk 60GB 2,5" wbudowany (dorzucę kartę 4GB CF jako dysk), wbudowany układ DDD (Digital Data Deicke) podwajający częstotliwość zegara
- dyskietka z MultiTOS - nowa z instrukcją
- oryginalna gra Pinball Obsessions - nowa z instrukcją i pudełkiem do złożenia

Stan komputera BDB, w pełni sprawny.

Na co ewentualna zamiana? Na coś ciekawego związanego z Amigą. Rozważę rozsądne propozycje.

2

tylko zamiana wchodzi w grę? pytam bo sam mam Amigę (060,Tower itp), ale nie oddam :) Jesli gotówka, to ile? :)

gep/lamers^dial

3

Witam, tylko zamiana a i z tym może być ciężko, z czego zdaję sobie sprawę (mam pokaźną kolekcję Amig, w tym 1200 PPC i Sama). Nie szukam niczego konkretnie ale liczę na to że ktoś z czymś ciekawym na wymianę się zgłosi :) Jeśli nie, no cóż, może sprzęt pójdzie do szafy, może na aukcję... na razie liczę jednak na to że coś fajnego w temacie zamiany się urodzi.
Pozdrawiam
Emu

4

Może a4000 desktop ?

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

5

A4000... a co ma w środku, może jakaś fotka (byle nieduża)?
Pzdr
Emu

6

nic nie ma (030), chyba nie spodziewałeś się cyberstorma ? :P

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

7

sqward napisał/a:

nic nie ma (030), chyba nie spodziewałeś się cyberstorma ? :P

...spodziewalem sie fotki jakiejs, bo np. mam uczulenie na żółty kolor....

pzdr
Emu

8

Mam ultra rzadką kartę do Amigi 600 - Mtec E-Matrix 630 w wersji 8 MB. Znacznie popularniejszy Apollo 620 poszedł parę dni temu za 700 zeta :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

9

a ja tydzien temu oddałem za friko M-tec 030/50Mhz do a1200 i genlock ElSatu na PCMCiA :)

gep/lamers^dial

10

M-tec robił 030/50 MHz? :> Wydawało mi się, że Blizzardy tylko były na 50 a M-TEC max 42 MHz zdaje się ;)

11

miałem 50-tkę (byc może była kręcona), ale na sysinfo pokazywało się 50 z lekkim przecinkiem

gep/lamers^dial

12

zamienie amige 4000 na falcona. atarens@wp.pl

13

kupie falcona w ROZSĄDNEJ cenie (tzn. nie w takiej jak Hemat na allegro proponuje :)) )

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

14

Ponieważ Hatari coraz lepiej emuluje Falcona, jest szansa, że ceny Falconów spadną ;)

15

Wątpię - poza stroną funkcjonalną, żywy sprzęt ma jeszcze wartość kolekcjonerską i historyczną. To bardziej jak numizmaty - niby nic za te pieniądze nie kupisz, ale aktywnych pieniędzy są warte sporo :) Ja bym tylko chciał wiedzieć skąd Hemat bierze sprzęt - ma tego od cholery i ceny daje wygórowane, ale jedno trzeba przyznać - sprzęt jest w doskonałym stanie. I to ze wszystkich gatunków.

16

Jak dla mnie to on tego sprzętu już nie bierze. Nakupił pewnie kiedyś jak taki sprzęt nabywano po cenie złomu (nie ważne czy nowy, czy używany), a teraz sprzedaje wszystko co ma w garażu. I robi przyzwoity interes, trzeba przyznać.

Gdyby we wszechświecie nie istniały obce cywilizacje to znaczy, że na ziemi istniałaby tylko biała rasa - M.M. Kucharski

17

No nie wiem :) Tego falcona to już fefnasty raz wystawia - ani jednego bida nie widziałem :)

18

Bo drogo strasznie wychodzi kupno Falcona. Za ładnego, z UK klawiaturą i CT60 ja mógłbym dać np. 800 zł, ale za tyle to mogę nabyć pudełko najwyżej :)

Dlaczego tylko tyle, bo na tyle wyceniam oglądanie codziennie Sonolumineszenz, Derealization i porty Mikro :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.