o a13-a15 i paru innych zapomniales ;)
nie chce, beda obok
ale tasme wypuscic bez robienia wielkiej krzywdy sfce to nie jest problem
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Karin Maxi Drive
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
o a13-a15 i paru innych zapomniales ;)
nie chce, beda obok
ale tasme wypuscic bez robienia wielkiej krzywdy sfce to nie jest problem
no tak czy owak to chyba lepszy pomysl niz psuc jedno zeby zrobic drugie
Mnie się pomysł podoba, tylko fajnie gdyby ktoś odpowiedział na pytanie o SF314, bo tej na razie ja nie mam, a chciałbym.
Piszac Din14 myslicie o Din 13 oczywiscie
nie, ale milo ze o tym myslisz ty :)
din13 to monitorowe, din14 to to wielkie w st/ste do stacji dyskow
Candle, co to za 40-pinowy scalak w tej stacji? Chyba nie stabilizator napięcia? :D
Przecież w zewnętrznej stacji do ST nie są potrzebne mikrokontrolery?
no... ale konstruktorzy o tym zdaje sie nie wiedzieli... to uPD8048 od nec'a ;)
fajnie by bylo miec schemat - chcialbym sie dowiedziec PO CO on tam siedzi
No właśnie. O ile pamiętam to WD1772 siedzi w 130/256/520 ST wewnątrz komputera. Daaawno nie bawiłem się tymi modelami, będzie z 15 - 20 lat.
Upss , zapomnialem o tym wynalazku cala egzotyka Atari : sio , din 13 , din 14 , dsub 19 ...
Jer, masz calkowita racje, tylko wciaz ten przeklety upd tam siedzi...
Bitman: wielkie dzieki za udostepnienie komputera z karinka
drobiazg , czekamy na KarinUltra ;)
Jak Paczka z kompem przyszła do Candle to oczywiście komputer nie działał, choć u mnie działał :)
czy ktos moglby potwierdzic lub zaprzeczyc, ze stacja sf314 jest tej samej wielkosci i obudowa (czesc dolna, mocowanie samej elektroniki w czesci gornej pasuje miedzy tymi dwoma stacjami?
Ooopppssss...ja mam 314...co mam rozkręcić i zmierzyć aby odpowiedź była prawidłowa ?
Mam obudowę Made in Taiwan (ukośną) taką jak tu: http://starekomputery.uibs.com.pl/atari … sf314.html
tak zestawione wygladaja identycznie procz frontu - mysle ze tylko bezel, ale wole wiedziec niz zgadywac
musialbys to rozkrecic do cna i obfotografowac i sama plytke i obudowe (czesc gorna, bo do tej jest przykrecana) tez
mam nadzieje ze to koniec klopotow z karinka u Bitmana - chociaz, narazie sobie stoi grzecznie i czeka, zobaczymy co bedzie jak odstoi ;)
A propos płytki Karin w SF314 (w 354 to chybiony pomysł, bo to jednostronna stacja, chyba że wymienisz napęd). Wydaje mi się że i tak musisz zrobić płytkę-wtyk do złącza cart/eci lub gniazdo do PBI. Przy zamierzonej miniaturyzacji płytki karinki zrobić całość na płytce wtykowej, dać typowe złącze 34pin i do niego niech już każdy przypina co chce. SF314-tek jest tak mało, że konstruowanie płytki do nich chyba się nie opłaci.
tj ja myslalem nad wypuszczeniem pbi w postaci 2 tasm po 26 zyl na kanapke
mozna je wypuscic waska szparka w obudowie, bez potrzeby psucia stacji
ale mam jeszcze jeden pomysl, zobaczymy jak to wszystko wyjdzie - trzymajcie kciuki ;)
moze tak kogos zacheci wyslanie stacji do mnie ;) mowie o sf314 jesli nikt nie moze potwierdzic/zaprzeczyc temu co pytam
po tym jak ja dostalem:
dwa dni pozniej:
moze ktos sobie przypomnial ze ja posiada? :D
Na 99,873% obudowy są identyczne. Chyba nawet któryś z magnetofonów do 8-bit ma podobną obudowę :)
http://atariki.krap.pl/index.php/XC11
Wszystko szło od jednego szablonu (a raczej jednej formy wtryskowej). Jedyna różnica to samo wycięcie z przodu na przedni panel stacji (tak jak w ST). Przecież nawet obudowy ST i Falcona są niemal identyczne, bo taniej było wykorzystać to co jest, niż robić nowe.
jestem tego samego zdania, ale nie chcialbym sie rozczarowac ;)
Candle...tu...: http://www.allegro.pl/item753484228_sta … atari.html
I niech się nikt nie wcina.... :)
Dla jasności: to nie moja aukcja.
widzialem, ale pajero wyrazil zamiar, wiec teraz ja bym sie wcinal
no... ale konstruktorzy o tym zdaje sie nie wiedzieli... to uPD8048 od nec'a ;)
fajnie by bylo miec schemat - chcialbym sie dowiedziec PO CO on tam siedzi
... co mi przypomniało że na półce w kolejce do skanowania leży Service Manual dla SF314 i SF354. Chyba muszę to wciąć bez kolejki? Postaram się do niedzieli.
Jak Paczka z kompem przyszła do Candle to oczywiście komputer nie działał, choć u mnie działał :)
oooo , napisales na paczce " UWAGA JAJA " ? ;
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Karin Maxi Drive
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 56 zapytań