ilr - thx, jednak nie do końca zakańcza to mój problem.
HDDRIVER widzi jak się okazało dwa dyski na ACSI - i fizycznie są to dwa napędy o innych numerach SCSI. Problem natomiast jest taki, że o ile oprogramowanie częściowo rozpoznaje dwa dyski, to praktycznie jakiekolwiek operacje partycjonowania / formatu są aktywne wyłącznie w stosunku do dysku startowego. Chyba, że należy odłączyć dysk startowy i na nowym jeszcze nie zainicjowanym odpalić soft dla dysku. Hmmm ... dlaczego wcześniej na to nie wpadłem :) -
EDIT:
Formatuje. Odłączyłem mój dotychczasowy stary HDD i podłączyłem wyłącznie nowy. Niestety o zgrozo bez SELTOSA :) i Tosa 2.06UK, oraz odpaleniu kompa na oryginalnym 1.06 okazało się, iż HDDRIVER zechciał przedstawić się od tej gorszej strony... ehhh, kur* ... wszystko jest po niemiecku :). Problem tylko w tym, że zadeklarowałem 2 partycje na dysk powyżej 1GB i program coś pyszczył, że to chyba nie kompatybilne z TOS'em. Tyle, że nie jestem pewny, bo niemieckiego już niestety nie pamiętam.
Pytanie więc takie - jakie ograniczenia co do wielkości partycji ma TOS, ew. które wersje mają ograniczenia większe, a które mniejsze.
Kontakt: pin@usdk.pl