Candle niech czyni swoją powinność i się nie przejmuje.
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Nowa płyta XL/XE?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Candle niech czyni swoją powinność i się nie przejmuje.
Tak czy inaczej fundusz inwestycyjny należy otworzyć żeby chłopak miał komfort pracy nad prototypem płyty.
ps. Czy dobrze rozumiem że atari bedzie takie malutkie, i będzie się do niego podłączało klawkę od peceta?
Tak czy inaczej fundusz inwestycyjny należy otworzyć żeby chłopak miał komfort pracy nad prototypem płyty.
ps. Czy dobrze rozumiem że atari bedzie takie malutkie, i będzie się do niego podłączało klawkę od peceta?
ps2 sory ale wkleiło mi się 2 razy bo poprawiałem błąd
"Na używane książki z numerem ISBN nie ma vatu, książki powżej 100-lat są obłożone 7 procentowym podatkiem, a pozostałe używane 23% !"
Zmień dilera.
+50 zł
+50zł
"Na używane książki z numerem ISBN nie ma vatu, książki powżej 100-lat są obłożone 7 procentowym podatkiem, a pozostałe używane 23% !"
Zmień dilera.
Odstaw leki i te uwagę kieruj prosze do TVP.
+200 zł jeśli będzie więcej niż tylko concept!
jeżeli dobrze licze to teoretycznie powinno byc juz 2050pln
5000 za gotowy projekt z wylacznoscia do produckji
Lotharek, bez urazy, ale za 5000 pln to się daje studentom sklep internetowy do uruchomienia. Chyba że mowa o innej walucie.
Odstaw leki i te uwagę kieruj prosze do TVP.
To Ty wklejasz tutaj te kłamstwa.
Epi :
moje zalozenia . moze bledne
- nowa pcb wykorzystujaca to co juz jest : czesc starych ukladow, czesc nowych i gotowych projektow
jezeli masz juz gotowe (jak candle )
- ultimate 1mb
- hdd
- stereo
-vbxe
- etc ficzery
poskladac do kupy na obrysie z pcb XE, wywalajac co zbedne, posklejac jednym wiekszym cpld /ew 2ma/,
czy ja wiem czy to malo w takiej sytuacji ?
ps. 5k to tylko robota. reszta po mojej stronie /czesci, pcb/
@lotharek, czy dobrze rozumiem, że chciałbyś to zrobić na obrysie pcb XE czyli miałoby to wejść w oryginalną obudowę od np 130XE czy coś? Czy pozostajemy przy wersji kompaktowej? Jeżeli się złącza mają zmienić - tak jak widać na zdjęciach - to lepiej pozostawić aby już to było w innej obudowie.
Candle: Jako osoba często używająca komputera firmy Atari zgłaszam się jako tester nowego MB - jeśli dojdzie to do realizacji, a mam taką nadzieję ;)-
a ja nadal czekam na odzew w sprawie pytan ktore zadalem in priv...
W sumie tak się zastanawiam, że w sumie szło by to załadować do obudowy po 1050 :) odrazu by np Karinke można wykorzystać bo obudowa duża to i stacja by się zmieściła na stałe, czy tam nawet dysk.
Dobrze że zachowałem sobie taką obudowę...
... i zaraz będzie koncert (życzeń oczywiście) ;)-
osobiście uważam, że zamykanie komputera w obudowie od stacji dysków jest co najmniej dziwnym rozwiązaniem.
Ja mam genialną obudowę do tego kompa. Planowałem zamknąć tam zwykłe Atari ale musiałbym kupić, rozmontować, walczyć z wyprowadzeniami - tu są headery , będzie prościej
finalowa cena za komputer moze przekroczyc 1000 zl ?
2 strony o niczym :)
Moze ktos w koncu wezmie sie za zbiorke pieniedzy i koordynacje? :)
Ja mogę jak kto inny się nie znajdzie :-)
... i zaraz będzie koncert (życzeń oczywiście) ;)-
osobiście uważam, że zamykanie komputera w obudowie od stacji dysków jest co najmniej dziwnym rozwiązaniem.
To akurat jest moje rozważanie, że generalnie by się zmieściło więc osobiście gdyby płyta finalnie pojawiła się i nabył bym ją to bym ją próbował załadować do takiej obudowy - zresztą jak napisane jest wcześniej płyta ma się mieścić do obudowy XF. Jak płyta zmieni rozmiary to trudno - ja się nie upieram przy żadnych rozwiązaniach - to jest kwestia konstruktora.
syscall: no jasne, weźmy się i zróbcie!
epi nie wiem czemu tak to odebrales. ja tej plyty nie popieram ;) i nie chce i nie deklarowalem niczego.
Ale widzac jak mielicie powietrze, sugeruje zeby osoby ktore cos deklarowaly wziely sie do konkretow. bo jak zwykle skonczy sie na deklaracjach.
ps. O ile pamietam to jest to conajmniej czwarta reiteracja tematu 'nowej' plyty do atari i zawsze konczy sie na deklaracjach.
Tym razem przynajmniej jest jakis projekt :) bo zwykle na gdybaniu i liscie zyczen sie konczylo.
Jeżeli Candle się zdecyduje aby przyjąć wpłaty to myślę, że osoby które się zadeklarowały wpłacą deklarowaną kwotę - a wychodzi na to, że powinna być ona już wystarczająca. W każdym bądź razie ja nie rezygnuje z wpłaty - czekam co będzie dalej. Candle pisał o jakimś innym projekcie, który najpierw musi ukończyć.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Nowa płyta XL/XE?
Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 63 zapytań