I. Jeśli w realu też nie czyta to wszystko jasne, ale co zauwarzyłem?
W tym wątku, odpowiedź 31, speder 1400 - tam jest wav z copierem speder.
1. Copier ładuje się tylko z wave, po conversji przez a8cas nie działa. (ucina końcówkę)
2. Wczytując w tym copierze zwykłego wav ("!" 600b) już na początku pierwszego bloku wywala błąd.
Jeszcze są też inne copiery, ale to muszę jeszcze raz sprawdzić bo nie pamiętam które to były, a trochę ich pościągałem.
Najbardziej zaciekawił mnie jeden copier.
Turbo 2000 z "tajemnice atari" czyli: skopiowałem tekst wstawiłem w emu(atari 800 a8cas), dodałem zgrywusa i zgrałem do casa (plik 3). Uruchomiłem cas w emu i pojawił się czarny obraz. Najciekawsze jest to gdy uruchomiłem wav w spederze (bomb fusion) czarny obraz zaczął tak samo migać jak przy ładowaniu się gry w emu. Myślałem że ładuje się do pamięci, ale nic z tego.
Nie wiem może do tego casa dodać jakiś rozkaz wczytu do pamięci to by może coś dało.(to tak na marginesie)
II. Bomb fusion wav ten z powyższej odpowiedzi sconvertowany (w a8cas) do cas, działa, ale próbowałem zrobić z tego casa spowrotem do wav i wyszedł mi jakiś inny (bodajże riff) który już nie działał. Błąd czy tak ma być?
III.Wracając do tematu 00 16 00....... . Plik 1 i 2 to moje pomoce w hex we wtorek wstawię mapę do hex work shop 4.2 opartą na pliku 2 by lepiej się podglądało hex. Plik 4 to ten sam cas o którym była mowa wyżej (bomb fusion wav po a8cas) tylko zmienione są tam hexy.
Hex w spederze, od 01-0F to ta sama wartość co 06 (ja sobie obrałem 06) , 10-1E=> 16 (chodzi chyba o tolerancję dźwięku).
Czyli speder to hex w hexie(plik1)
Acha w pliku 1, strona 3 i 4 początkowe 00 (zera) mają być na końcu tak jak na stronie 1 i 2 (nie zdążyłem poprawić)
To powinno Ci trochę wyjaśnić o co mi biega.
Post's attachmentsSpeder Turbo 1400-HEX .doc 192.5 kb, liczba pobrań: 8 (od 2012-04-07)
Tablica znaków hex int (hacker).doc 112 kb, liczba pobrań: 3 (od 2012-04-07)
turbo TA HMM.cas 2.48 kb, liczba pobrań: 3 (od 2012-04-07)
zmiana bomb 06 ok.cas 206.76 kb, liczba pobrań: 3 (od 2012-04-07)
Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
analog+hex=?? ??