Tak jak w opisie sprzedam taki komputer .
Trochę konkretów komputer:
4MB RAM
TOS 2.06PL
karta sieciowa RIEBL,
HDD 40 MB (fabryczny)
FDD 1,44 MB ( od PC niestety komp widzi tylko podwójną gęstość )
Klawiatura od Atari TT
Bez Myszki
Teraz konkrety oryginalna stacja była padnięta więc zamontowałem flopa od PC aby nie niszczyć obudowy zdjąłem fejs od stacji zastosowałem oryginalny przycisk do wyjmowania dyskietek nie wygląda to zbyt estetycznie ale uniknąłem w ten sposób niszczenia obudowy na której na napisie jest jeszcze folia. Tak jak napisałem flop jest od PC co objawia się np. tym że jak włożysz dyskietkę to czyta ją bez problemów, ale po włożeniu innej nadal widzi zawartość poprzedniej, aby tego uniknąć po włożeniu innej dyskietki należy wybrać napęd B oczywiście pokaże że w nim brak dysku ale dzięki temu po ponownym kliknięciu na napęd A widzi już prawidłową zawartość dysku . Jest to jak mniemam kwestia konfiguracji i sądzę że nowy właściciel poradzi sobie z tym zresztą ma flopa 1.44 więc po małej modyfikacji kompa taką pojemność może obsługiwać . Oryginalny fejs od flopa Atari dodaję kupującemu może jakoś to pokleci mnie się nie chce z tym bawić . Co do klawiatury niestety nie działa klawisz Alternate oraz chyba lewy Shift reszta OK. Komputer wyszedł mnie po modyfikacjach TOS, Stacja (ciężko znaleźć stację ze zworkami) 250 pln i od tej kwoty zaczynam sprzedaż kto da najwięcej oczywiście kupuje :) Przesyłka powinna zmieścić się w kwocie 20 pln .
A zapomniałem dodać Nie ma diod od HDD i zasilania tą drugą przełożyłem do swojej TT-ki bo miałem spaloną .
ZAKOŃCZONA