1

Czy znajdzie się cwaniak, który zajrzy do mojej A600? Wzięła i przestała się uruchamiać. Po pstryknięciu przyciskiem w zasilaczu pojawia się stopniowo jaśniejący obraz (tak, jak być powinno), chrumknięcie dyskiem (dioda mignie - tak, jak być powinno) i dalej chyba zwis - nic się nie dzieje. Amiga reaguje na Ctrl+A+A poprawnym resetem (dioda power przygasa), po czym startup wygląda, jak opisano powyżej. Po odpięciu dysku - bez zmian.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

znam goscia ktory praktycznie wszystko co zwiazane z Amiga naprawia ( no ale w Fr )

ewentualnie podaje link moze komus sie przyda :

http://leblogdecosmos.blogspot.com/

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

3

dely, masz tam wiecej niz 1mb?
jesli tak, to wyjmij - to taka rekolekcja z moich wczorajszych bojow
jakas aktywnosc na hdd?

przechodze na tumiwisizm

4

Mam 2 MB Chip i 8 MB Fastu oraz 030 42 MHz i się wcale nie chwalę. Niestety golusieńka, nawet bez dysku robi to samo :/

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

5

Spróbuj docisnąć Kickstart (o ile jest w podstawce). Kiedyś na mojej byłej A600 zdarzał się podobny objaw.

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

6

Nie ma cudow, pierwsze co to zrobic recap czyli wymiana wszystkich kondensatorow SMD zanim powylewaja i sciezki na plycie zezra o ile juz wlasnie nie zezarly. To 80 % problemow z amigami .

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

7

dely napisał/a:

Mam 2 MB Chip i 8 MB Fastu oraz 030 42 MHz i się wcale nie chwalę.

No to się pochwaliłeś ! Niezły konfig zwłaszcza że to nie A1200 !

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...