jesteś złośliwy chyba do granic swoich możliwości ;)- jeśli tak chcesz rozmawiać, to proszę bardzo.
1. używałem fata nawet na FDD. Kopiowałem dane wprost z Atari STe używając Sparta DOS X, Karin maxi i dyskietki 3,5". Ciekawe, co na to Twój sztandarowy produkt, bo najprawdopodobniej z wysiłku zrobił by kupę ;)
2. Nie rozumiesz "problemu" transferu danych na dysk twardy, problem obecnie nie istnieje a twoja ograniczona percepcja rzeczywistości odrzuca możliwość użytkowania nowoczesnych rozwiązań ;) ... no i brniesz i rozwijasz od kilku lat projekt, gdzie z racji na spore zainteresowanie produktem sam odpisujesz na swoje własne posty o nowinkach, które jak widzę cieszą się sporym zainteresowaniem. Chyba wyłącznie z racji na okresowo występujący flejm ;)
3. Ten pomysł to uzupełnienie mało istotnej luki i służy wyłącznie temu, by się rozwijać a nie uwsteczniać, bo coś przy czym wokół tak wiele szumu robisz najczęściej rozwiązuje się na etapie zwykłego sterownika pod DOS, który siedzi w jakimś toolkicie i każdy może tego użyć i nie ma czego tutaj przeżywać. Po prostu jest częścią większej całości i działa nie stanowiąc jednej z ważniejszych cech dla której ktoś zdecydował się na użytkowanie takiego rozwiązania ;) Ukierunkowanie wprost i wyłącznie na FAT'a poprzez xBios to strzał w kolano i nikomu niepotrzebny gadżet. Działa wyłącznie na SIO2SD. Nie każdy ma sio2sd. Ja na szczęście mam ;)
Kontakt: pin@usdk.pl