Czego jeszcze można oczekiwać/potrzebować ?
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Steem SSE v4.1.2 R17 Nowa wersja popularnego emulatora Atari ST.
Street Fighter 2 na Atari 8-bit To wczesna wersja gry, ale już teraz wiadomo, że projekt zapowiada się bardzo ambitnie.
SwSprEd 1.0.0 Nowy edytor programowych duszków.
Atari 8-bit Rom Image File Explorer Nowa wersja przynosi szereg istotnych ulepszeń i nowych funkcji.
Atari Font Maker V1.6.16.0 Nowa wersja narzędzia do tworzenia fontów i map.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Mamy prawie wszystko, SIDE, KMK, SIO2SD, AKI a nawet SID ...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Atari w FPGA
ST jest.
Zakladasz topic w 8bit i odbijasz odpowiedz na wlasne pytanie argumentem nie na temat?
Przede wszystkim brakuje powtarzalnych obudów do SIO2SD / IDE, IDEa, IDE+ i zasadniczo wszystkiego, co nie mieści się w obudowie cartridge. Czekamy na tanie drukarki 3D?
Brakuje jakiegos fachowo zrobionego przedluzacza zlacz : CART i ECI. Takiego zeby mozna bylo podlaczyc KMK+ ale, zeby sobie lezalo w obudowie obok komputerka. Widziale ze Stryker cos kombinowal w XEGS'ie.
Przydal by sie takze rozgaleziacz SIO.
Zakladasz topic w 8bit i odbijasz odpowiedz na wlasne pytanie argumentem nie na temat?
fakt, sorry.
dely, projekt zaczyna sie od obudowy
tymczasem wiekszosc projekt konczy na obudowie
i jest k.u.p.a
Dokładnie Candle! Zgadzam się w 100%. Dlatego ja najpierw biorę do ręki obudowę, i pod jej wymiary projektuję płytkę. Problem wynika z tego, że projektanci nie mają zamiaru wkładać tego w obudowę, robią gołą płytkę i na tym kończą. Nastepnie, jeśli ich praca zostaje upubliczniona, wiele osób próbuje to sklecić. Ale nie zadaje sobie trudu, żeby cokolwiek przeprojektowywać. Zlecają firmie produkującej płytki zrobienie jej as-is... Zwykle nie pasuje do żadnej obudowy.
Dely, z drukarkami 3D to jest kupa trochę. Mam znajomego, który zajmuje się wzornictwem i korzysta z takich usług do prototypowania. I nadaje się to właśnie do tego. Na dłuższą metę te "wydruki" są niestety niezbyt trwałe. Interesowałem się tym bo interesowały mnie obudowy na własny użytek w stylu XL... A o wtryskach nie ma co marzyć - najmniejsza seria aby koszty jednostkowe były rozsądne to parę tysięcy sztuk :(
produkcji na vbxe.
Candle ma 100% racji. Projekt całości zaczyna się od obudowy. Mówiąc ściśle - od projektu obudowy. Potem ten projekt wędruje do firmy, która robi formy wtryskowe. Płacimy jakieś (przykładowo) 300 tys zł, czekamy ze dwa miesiące (jak forma bardziej pracochłonna to i dłużej) i już możemy odbierać gotowe obudowy. Ten czas, oczywiście, nie jest stracony, bo przecież można zaprojektować, zamówić, zmontować i uruchomić prototypowe płytki. :)
jeszcze nie widzialem zeby ktos projekt urzadzenia zaczyna od projektu obudowy ... pewnie malo widzialem :) nie takie rzeczy...
> Brakuje jakiegos fachowo zrobionego przedluzacza zlacz : CART i ECI.
tak
> Przydal by sie takze rozgaleziacz SIO.
tak
w jednym i drugim przypadku z wejsciem na jacka/czincza cokolwiek - do audio in
Jesli chodzi o dopasowanie obudowy to niestety ale dotknęło to jednego z (ostatnich) najlepszych projektów na małe Atari :/ PCB ciut, ciut za małe :/
Produkcji?
ps. tego "a nawet SID" to nie licz, Candle zamknął projekt.
booker: projekt jest uzalezniony od softu i tyle
nie ma softu, nie ma projektu
gadułę o tym przerzuciłem do wątku o SlighSIDdzie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Mamy prawie wszystko, SIDE, KMK, SIO2SD, AKI a nawet SID ...
Wygenerowano w 0.136 sekund, wykonano 10 zapytań