Witam,
Po okolo 20latch przerwy;) wszedlem w posiadanie 65xe. Niestety mam obawy, ze nie jest do konca sprawe. Mozliwe jednak ze robie cos nie tak... i chcialem sie skonsultowac.
1) Po wlaczeniu mam piekne READY i moge pisac (BASIC dziala) jednak co jakis czas komputerek jakby zwisal i wpisywanie jakichkolwiek znakow nie powoduje pojawiania sie ich na ekranie. Podczas takiej zwiechy dziala tylko backspace. Po jakims czasie (czasem samoczynnie, czasem ponowne wlaczenie) wpisywanie znakow ponownie jest mozliwe.
2) Podlaczylem Atari do telewizora, ale mam pewne problemy z obrazem i dzwiekiem. Tzn oba sa ale srednie z 2 razy na sekunde na ekranie pojawie sie w jakims miejscu jakby blysniecie (przez cala szerokosc obrazu i czesc jego wysokoci) i zachwnianie. W tym samych czasie slychac taki dzwiek stukuniecia (dzwieki pisania w basicu sa oprocz tego poprawne)
3) self-test - wchodze trzymajac option przy wlaczeniu. moze zmieniac test select'em, ale nie moge juz ich uruchomic. nacisniecie start nie daje efektu (moze po prostu brak styku w klawiaturze, a moze cos padlo?)
Macie moze pomysl co moze byc powodem i czy da sie to latwo naprawic? Jesli uszkodzenie jest powazne to bede zmuszony reklamowac moja nowa atarynke:/ No chyba ze po prostu czegos nie pamietam po 20 latach i robie nie tak;)
pzdr,
Maciek
PS. Nie mam jeszcze mozliwosc zaladowania softu by sprawdzic inne rzeczy
--------
Atari 65XE + Ultimate 1MB + Stereo + SIO2SD | Atari 520STE + 4MB + UltraSatan | Atari Falcon 030 + CT60e + 14MB ST + 256MB TT + 68882 + CF + Netusbee | Amiga 500 + 1MB + Gotek | Amiga 600 + 2MB Chip + 8MB Fast + CF