1

... wylądowało w bałaganie, bo jest to w zasadzie pierdoła :)

Otóż podłączyłem rozdzielnie chromę / lumę z wyjścia monitorowego Atari XE bezpośrednio pod S-Video ... i okazało się, iż na TV LCD jakże uznanej i renomowanej firmy /TECHNIKA/ pozbyłem się całkowicie trybów interlace. Obraz jest po prostu statyczny. Czym jest to spowodowane?

Kontakt: pin@usdk.pl

2

Nie wiem!
Mam dokładnie takie same obserwacje :)
Jak Lotharek na głazach2011 zrobił mi kabel xe > s-video to nie dowierzałem że tak ładnie to działa i obraz jest naprawdę żyleta!! :P I to właśnie na tv lcd :) Wcześniej przez scart-a był wręcz słaby w porównaniu z tym jaki jest na svideo .!

3

... to też zaprzecza po części temu o czym mówił mi ostatnio Epi. Ponoć połączenie bezpośrednie z chroma/luma pod s-video nie do końca działało mu poprawnie - czy dokładniej - obraz był znacznie gorszy niż po kompozycie.

Konkluzja z tego taka, że lutuje właśnie sobie kabelki do s-v. ;)-

4

widac tv lcd blednie interpretuja ramki pal generowane przez atarke faktycznie uznajac je parzysta/nieparzysta, podczas gdy atarka (nie liczac trybow rybagsa) generuje tylko parzysta, lub tylko nieparzyste (tj. nie wiem dokladnie ktore).

albo cos tradycyjnie krece ;)

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

5

Pinokio, a jesteś w stanie na tym swoim LCD przeczytać skrola w brulwurflu? ;)

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

6

Po 3piwach to już pewnie nie :)

7

... Epi - tzn na tej klasy sprzęcie to nie wiem, czy odczytam po kompozycie ;)-

8

to co ty do tego kompozytu dolewasz? ;)

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

9

wódki :)