Sikor napisał/a:btw nie zgodziłbym się. Jest to karta ECL do podłączenie Mega STE pod monitor wysokiej rozdzielczości od TT-ki. Spójrzcie na rozpiskę pinoutów. Podłączenie monitora VGA może skutkować pojawieniem się marnej jakości obrazu (w dobrym przypadku) lub spaleniem karty/monitora w przypadku ekstremalnym.
Tym niemniej - dla użytkowników Megio STE i Calamusa (szczególnie w wersji 1.09N) jest to super karta pozwalająca na komfortową pracę w wysokiej rozdzielczości (po zastosowaniu monitora od TT-ki).
W Medze ST wymaga dodatkowo adaptera na VME.
Po pierwsze nie mam MSTE, więc sprawdzałem ją w TT-tce i działała (niewykluczone, że przez przypadek). Po drugie przejrzyj instrukcję do końca (ostatnia strona) zobaczysz wtyk VGA i przeczytaj to co napisałem kilka postów wyżej (brak złącza ECL). Po co odrazu rzucać felerne wnioski i straszyć ludzi ? :)
Poza tym to była tylko propozycja, ja się nie narzucam.
W MegaST niestety nie chciała mi działać, może przejściówka nie od tej wersji karty:
http://artur.ataritt030.info/fotki/vme.jpg
marekp napisał/a:@artik-wroc: Masz na sprzedaż tą kartę? Za ile?
Nie chciałem jej specjalnie sprzedawać, ot poprostu moja TT-tka fiksuje i przydała by się jakaś sprawna.
Było miło :) Do widzenia.