1

Mam nieco dyskietek nagranych obustronnie i w zasadzie regułą jest niemal iż druga strona nie odpala menu z listą gier. Jednak gdy wpiszę po tym jak mnie wywali w basicu "dos" wówczas pojawia się lista menu np:

1. Road Race
2. Almaurote
3. Blue Max

Czy można z tego miejsca jakąś komendą odpalić gry? Czy tez po prostu czytam menu ale nic więcej nie zrobię?

Atari 800XE plus inne oraz pozostałe.

2

A kiedy naciśniesz np. "1" to co się dzieje?

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

3

Nic. Tam gdzie dyskietki uruchamiają się poprawnie wciśnięcie cyfry uruchamia grę. Natomiast tutaj menu się nie wgrywa tyle że gry wywali do basica wówczas komenda DOS wyświetla treść menu. I stąd pytanie: da się coś z tym zrobić czy zapomnij.

Atari 800XE plus inne oraz pozostałe.

4 Ostatnio edytowany przez qbahusak (2011-07-26 18:06:48)

Da się, jednak trzeba lepszej stacji. Zapewne masz nieczytelne początkowe sektory dyskietki oraz dalsze zapewne też.
Spróbuj z dosa komendą LOAD (w zależności od dosa inaczej się to wywołuje).

Można też użyć Chaos Loader. Listuje on zawartość dyskietki i pozwala uruchamiać programy exe, a siedzi w 3 pierwszych sektorach dyskietki. Jednak jak się zamieni dyskietkę, to można nim programy z innej dyskietki uruchamiać.

To tyle, jeśli dobrze zrozumiałem pierwszego posta.