okult napisał/a:Zrobię lekki odkop...
W linku do 1ST Word od Paskuda, jest archiwum, z którego wyłuskałem 3 dyski z 4. Instalacja poległa. Do tego soft po niemiecku. Chciałbym postawić pokazowe stanowisko na ST do pracy edytorskiej z tekstem, a może i do DTP wraz z drukarką igłową. Niestety nie mam edytora z polskimi znakami diakrytycznymi. Wiem, że u Paskuda jest masa softu, ale nie ogarniam formatu .DIM - jestem za głupi z szesnastobitowców :/
Gdyby ktoś był tak miły i podlinkował/przesłał mi obrazy spolszczonego 1ST lub inny dobry edytor i plus może coś do DTP.
Tylko takie obrazy, żebym ogarnął - .ST, .MSA.
Mam 1st worda w wersji polskiej chyba 3.15, ale piszesz ze potrzebujesz tylko wersji dyskietkowej, moge cos takiego przygotowac (ale to zajmie troche czasu, chyba ze ktos ma pod reka i uzywa tego z dyskietkami, ja juz o czyms takim zapomnialem). Co do DTP to spokojnie odpalisz takze Calamus-a np w wersji 1.09N i wydrukujesz na drukarce iglowej, sam na czyms takim pracowalem na poczatku lat 90-tych :).
Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE