Witam !
Panowie impreza była Mega Udana :) Nie było tak szstywno jak rok temu w Gdańsku ( w tym lokalu ). Nie ma to jak Swojskie domowe klimaty :) Co do ilości osób uważam że takie imprezy do 10 osób są chyba najlepsze, ponieważ każdy z każdym jest w stanie pogadać. Na Party ma się na rozmowy parę dni to wtedy impreza masowa jak najbardziej ma sens. Co do Gepard-a to tradycjyjnie trudno się z nim umówić na przysłowiowe piwo :) Tempo trochę narzuciłem z polewaniem, ale wiecie jak to jest 23.15 tuż tuż a My trzeźwi prawie wszyscy :) Bardzo się cieszyłem, że mogłem się z Wami wszystkimi zobaczyć. Odżyła chociaż we fragmencie Atarowska dusza. Wiele bym dał za to żeby czas się zatrzymał w tamtej epoce. Co do spotkania u Mnie to jest ono aktualne dam znać dokładnie kiedy, ale będzie to na pewno sierpieć, ostatni lub przedostatni weekend. Sobota tak jak u Adama teraz byłaby idealnym rozwiązaniem. Miejsca dużo więc dla ewentualnych przyjezdnym śpiwory zapewnię :) Co do lekcji historii AS to fajnie by było jak mógłbym pokazać jak się produkowało gry na małe Atari, to była naprawdę przednia zabawa, aby utrudnić zwykłym i tym bardziej zaawansowanym użytkownikom ich kopiowanie i aby autorzy gier zarobili jak najwięcej. Oryginalnych gier i programów zarówno polskich jak i zagranicznych mam dosyć dużo, żeby nie powiedzieć że nie widziałem nikogo kto ma więcej :)
Co do kodu źródłowego Toms-a Multi, który pokazywałem Wam na listingach i na dyskietce to myślę, że mógłbym to udostępnić ale wypadałoby się zapytać o to samych TOMS-ów czy mogę. W końcu to nie Moje dzieło, w dziwnych okolicznościach stałem się posiadaczem tego kodu. Opowiadałem Strykerowi, że po długiej rozmowie z Panem Tadeuszem Okoniem, zdecydował się przekazać Mi ten kod, abym jeszcze lepiej mógł wykorzystać możliwości stacji dysków z przeróbką TOMS Multi co zresztą zrobiłem. Napisaliśmy z Baelem kawałem dobrego softu, pozwala np. formatować ścieżkę dyskietki ale bez wybranego sektora :) A na tym nie sformatowanym sektorze mogę zapisywać Weak sektory. Same Weak sektory może kopiować TOMS Multi, ale pozostała treść ścieżki nie może być sformatowana :) Nasz program pozwalał zrobić 2 w 1. Pirat jak trafiał na coś takiego, rozkładał ręce, bo albo miał skopiowaną ścieżkę i wówczas Weak sektor nie był możliwy do założenia, albo miał Weak sektor i nie miał reszty ścieżki.
Jak zdadniecie kto pierwszy takie zabezpieczenie założył i w jakiej grze na małe Atari to dostanie fajny Gift małoatarowski :) Dodam dla ułatwienia że byłem jedyną osobą, która potrafiła skopiować tak zabezpieczoną grę :) Autor zabezpieczeń jak się dowiedział jak to zrobiłem i pokazałem działającą kopię oryginału, uścisnął Mi dłoń i powiedział " trafiłem na godnego Siebie przeciwnika " :)
Mógłbym pisać godzinami na tematy mało atarowskie, słowem nie jeden raz musimy się jeszcze spotkać abyście się kilka ciekwych rzeczy dowiedzieli, które robiono przed 1996 rokiem, później już znacie scenę jaka jest do teraz.
Pozdrawiam Adama, życzę powrotu do zdrowia, musisz być cierpliwy i pewny Siebie, żyj tak jakby świat miał się jutro skończyć, nie pij w okresie lecznia, zdrowo się odżywiaj. Wiem jak to jest -> 14 lat po operacji i chemioterapii. Nie daj się !!!
Pozdrawiam: Żbiku
Atari jest najlepsze !!! ale zaraz za nim jest Apple :)