1 Ostatnio edytowany przez Lampart_28 (2011-05-26 17:11:14)

witam, z racji ze na razie ( przynajmniej do niedzieli) jestem uziemiony z moim nowy Atari próbuję go odświeżyć zakupiłem już wodę utlenioną w kremie do usunięcia zółci itp  ale jedna rzecz mnie zastanawia w internecie znalazłem ze Self test jest na czarnym tle- to główne okno z menu a u mnie jest tło ciemna zieleń czy to normalne? jak sprawdzić gamę kolorów w atari mając tylko samo atari jakie komendy trzeba wpisać by przeprowadzić test- bo w pracy moje atari wczoraj jak było podlaczone do tv pod kabel TV i stacja dyskietek kolegi to rive raid wgrał się w dobrych kolorach a w domu mam podłączony do TV poprzez ten kabel gruby  z wyjściem na 2 czinkcze

i co z tego że magnetofon to przeżytek dla wielu  z Was-Nas  ,podobno konie to też przeżytki a ludzie się nimi zachwycają."koń więcej kosztuje niż waży" a magnetofon ?......ma większą duszę niż SD....

2

Oczywiście, że tło Self Testu powinno być ciemno zielone. Gdzie piszą takie bzdury, że czarne?

Program w BASICu do sprawdzenia kolorów:

10 GR. 11:F.X=0 TO 79:COLOR X:PLOT X,0:DR. X,191:N.X
20 G. 20
RUN
https://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE

3

Fox moje pytanie wzieło sie na podstawie tegoź oto zdjęcia
http://cdn2.asteroid.pl/c7/a.swistak.pl … 6_1024.jpg

Fox posiadasz jeszcze jakieś tego typu programy do wpisywania tak by cos porobić by na ekranie coś fajnego się pojawiało? może gdzieś to jest na forum? ja 14 lat temu pamietam ze miałem tego troche ale głupi byłem i oddałem:(

Post's attachments

30505806_1024.jpg 242.63 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
i co z tego że magnetofon to przeżytek dla wielu  z Was-Nas  ,podobno konie to też przeżytki a ludzie się nimi zachwycają."koń więcej kosztuje niż waży" a magnetofon ?......ma większą duszę niż SD....

4

Od spodu Atarki po prawej stronie naklejki masz otwór - włóż cienki śrubokręt 3mm - obroty regulują natężenie kolorów.

5

To zdjecie zostalo kompletnie zle zrobione bo odbicie lamyp blyskowej kompletnie zabilo kolory. Ale da sie troche zobaczyc ze tlo jest ciamno zielone

6

zerknijcie na rozbłyski przy literach jest zieleń!