Wracam do tematu konfiguracji Netusbee, narazie probuje odpalic go pod Tosem przy uzyciu Stinga. Postepujac zgodnie z instrukcja na stronie
http://hardware.atari.org/manuals/netsoft.htm
wgralem plik enec3.stx do katalogu C:\STING\ oraz oczywiscie uruchamiam wszystko co potrzeba do stinga czyli w auto pliki DRVIN.PRG. SCC.PRG. MIDI.PRG i oczywisci STNG.PRG, do katalogu C:\CPX\ wrzucilem wszystkie trzy pliki cpx uruchamial kompa wybieram z control panela konfiguracje jak na stronie
http://hardware.atari.org/manuals/netsting.htm
zakladke addressing/Ethernet i wpisuje tutaj taka wartosc IP i maski jaka uzyskalem majac podlaczonego do sieci laptopa uzyskuja to poprzez ipconfig /all
adres mam przyznawany przez UPC automatycznie
Wpisuja to do konfiguracji cpx nastenie zakladke general dokladnie jak w kroku 6 wybierajac NE2000 na tej stronie uzyskalem adres MAC dalem zapisz i wrocilem do Tosu.
Ponadto zmienilem w pliku Route.tab i dopisalem linijke
adres IP jak w stingu maska jak wyzej EtherNet i gateway
nastepnie zapisalem plik i wylaczylem kompa, podlaczylem kabelek do netusbee, wszystko pieknie ladnie uruchomilem Tos-a.
Jak teraz moge to w najprostszy sposob sprawdzic czy to dziala na razie nie mam routera takze musialem odlaczyc laptopa. probowalem wczoraj na szybcika np uruchomic Cab-a czy highwire ale nic nie dalo.
Jak myslicie czy tak skonfigurowane powinno dzialac i jak szybko zrobic test czy to dziala.
Nasunelo mi sie jeszcze pytanie co jesli chodzi o adres MAC czy nie trzeba go do UPC zglaszac i itp.
Pozdrawiam
Kroll
Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE