Monsoft napisał/a:Wiesz ja nie wiem jaki typ uslugi ty masz, pisalem ogolnie. Kazdy uslugodawca netu jaki mialem dawal mi mozliwosci zalogowania sie do routera i zrobienia zmian.
No ale jesli nie mozesz to trudno.
Napisz ipconfig /all i zaobacz adres ip, maske podsieci, dns'y i default gateway.
Pozniej zwieksz adres ip o 1 i sprawdz pingiem czy juz istnieje, jesli nie istnieje przypisz ten adres do sieciowki na falconie.
Ok tak zrobilem i dostalem dokladne informacje o IP, bramie domyslnej, masce podscie oraz serwery dhcp i dns, dzierzawa uzyskana dzisiaj uplywa dniu 21 maja rozumiem ze po tym terminie przyznaja mi inny adres ip bede w weekend to sprawdzal i bede i sqwarda informowal co i jak
Pozdro
Kroll
Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE