51

Dopiero dziś dałem radę - po kolejnym drukowaniu papieru milimetrowego:
8 obrazków. Czy takie Ci wystarczą? 3,2 MB.
http://blanty.net/atari/jarzmo-ca2001-04032013.zip

Docisk po piłowaniu pilniczkiem do paznokci pasuje lepiej.

52

Popychacze doszły :) Bardzo prosty montaż i działa b.dobrze
Wymieniłem w dwóch stacjach choć miało iść tylko do jednej :) ale przy testowaniu drugiej stacji pierdykło nagle na moich oczach i tez trzeba było wymienić :)
W jeden stacji czeka mnie jeszcze wymiana jarzma.... bo widac że niedługo się sypnie(podkleiłem go troche klejem)

"wszystko się kiedyś kończy......."

53

Panowie, wrzucajcie jakieś foty jak to wygląda?
ile kosztuje taki komplecik i co już jest zrobione?
to kółko już jest czy jeszcze nie wyszło?

54

Jarzmo i popychacz (druk od  Kuby) - u mnie pasuje i dociska idealnie w CA2001, stacja dostała drugie życie :cool:

55

Kuba, czytasz jeszcze ten wątek? Jakie są widoki na 'kółka'? Chcę zamówić komplet.

<-- Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

56 Ostatnio edytowany przez qbahusak (2013-03-21 04:29:25)

uicr0Bee napisał/a:

Kuba, czytasz jeszcze ten wątek? Jakie są widoki na 'kółka'? Chcę zamówić komplet.

Z tyk talerzykiem jest kłopot, to jest bardzo precyzyjne.

Co Wy na to, aby drukować pierścień nakładany na oryginalny talerzyk? (aby ten pierścień utrzymywał talerzyk na miejscu; z reguły talerzyk pęka na obwodzie, pierścień załatwi sprawę :)

Komplet na razie składa się z
- popychaczy 2 sztuki (które czasem trzeba podpiłować, precyzja nakładania plastiku przy tych wielkościach elementu to już wyzwanie :),
- jarzma (tu potrzebne fotki, aby nie wysyłać jakiegoś innego)

A w przyszłości:
- pierścienia na oryginalny talerzyk - powoli utrzymać talerzyk złamany nawet w dwóch miejscach
- wtyczki zasilania (pierwsze próby już wykonane). Wtyczka zasilania to kostka z 4 dziurami montowana w standardowej oprawce DB9.

@lemiel, dzięki za zdjęcia, wynika z nich jasno, że ten plastik jarzma jest ten sam, co i u mnie.

57

Jestem zainteresowany tymi plastykami do mojej LDW2000. Gdzie i jak zamówić?

Pozdrawiam
Rafał

58

qbahusak - nie myślałeś o tym żeby te elementy sprzedawac na allegro ?

"wszystko się kiedyś kończy......."

59 Ostatnio edytowany przez erOS (2014-06-13 16:19:30)

No właśnie :>

Wyciągnąłem po latach ze schowka pozostałości po maluchu (nie nie XE nie sprzedałem. zaginał mi w tragicznych okolicznościach, ale to na inny temat) a tam  wśród gratów była całkiem ładna CA-2001.
Po włączeniu "zegar" od 00 przelatuje i zatrzymuje się na 39. Więc o ile pamiętam to chyba prawidłowo.
Więcej sprawdzę jak Macgyver przyjdzie do mnie z komputerem, albo jak sam zdobędę jakieś XE.
Stacja CA-2001 ma jednak jeden feler - standardowo - nie domyka się wajcha/blokada dyskietek. Po rozkręceniu - standard - pęknięty biały plastik dociskający.

Stąd moje pytanie: Czy ktoś ma ten plastik wydrukowany na zbyciu? Czy Kuba nadal to produkuje?

Pozdrawiam.
-------------ED------------(2014-06-10)

Ok, już wszystko jasne. Kuba miał wolny komplet.

-------------ED------------(2014-06-13)
Elementy doszły (jarzmo+docisk); Docisk szybko, łatwo i przyjemnie wymieniony.

Atari Falcon 030 14MB+SD16GB; Atari TT 030 4MB ST-RAM, 64 MB TT-RAM; Atari 1040 STFM; Atari 1040 STE 4MB+NetUsbee+UltraSatan; Commodore 64+1541-II+XE1541; Atari 65 XE+CA-2001+Ultimate 1MB+Side2;  P166MMX+GUS.

60

Witam, po latach wyjąłem stację z Atarynką z szafy i niestety zaraz okazało się ze padł docisk i cała jego podstawa z tworzywa. Czy jest jeszcze ktos kto może takie coś posiadać?

61

Poproś o dodruk Kubę Husaka - drukuje na drukarce 3D, nie jednemu uratował już du.. stację.

Sikor umarł...