Dopiero dziś dałem radę - po kolejnym drukowaniu papieru milimetrowego:
8 obrazków. Czy takie Ci wystarczą? 3,2 MB.
http://blanty.net/atari/jarzmo-ca2001-04032013.zip
Docisk po piłowaniu pilniczkiem do paznokci pasuje lepiej.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TileT Przeglądarkowy edytor map stworzony specjalnie z myślą o trybie tekstowym z kolorami i kwadratowymi pikselami
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
Prima Aprilis Compo 2025 Wystartowała nowa edycja Prima Aprilis Compo, w której obowiązuje jedno wyzwanie - piszemy wyłącznie w Atari BASIC.
maxYMiser FM v1.67 Nowa wersja trackera.
Echa Forevera 23 Wyniki konkursów dla platformy Atari.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » ca-2001 docisk
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dopiero dziś dałem radę - po kolejnym drukowaniu papieru milimetrowego:
8 obrazków. Czy takie Ci wystarczą? 3,2 MB.
http://blanty.net/atari/jarzmo-ca2001-04032013.zip
Docisk po piłowaniu pilniczkiem do paznokci pasuje lepiej.
Popychacze doszły :) Bardzo prosty montaż i działa b.dobrze
Wymieniłem w dwóch stacjach choć miało iść tylko do jednej :) ale przy testowaniu drugiej stacji pierdykło nagle na moich oczach i tez trzeba było wymienić :)
W jeden stacji czeka mnie jeszcze wymiana jarzma.... bo widac że niedługo się sypnie(podkleiłem go troche klejem)
Panowie, wrzucajcie jakieś foty jak to wygląda?
ile kosztuje taki komplecik i co już jest zrobione?
to kółko już jest czy jeszcze nie wyszło?
Jarzmo i popychacz (druk od Kuby) - u mnie pasuje i dociska idealnie w CA2001, stacja dostała drugie życie :cool:
Kuba, czytasz jeszcze ten wątek? Jakie są widoki na 'kółka'? Chcę zamówić komplet.
Kuba, czytasz jeszcze ten wątek? Jakie są widoki na 'kółka'? Chcę zamówić komplet.
Z tyk talerzykiem jest kłopot, to jest bardzo precyzyjne.
Co Wy na to, aby drukować pierścień nakładany na oryginalny talerzyk? (aby ten pierścień utrzymywał talerzyk na miejscu; z reguły talerzyk pęka na obwodzie, pierścień załatwi sprawę :)
Komplet na razie składa się z
- popychaczy 2 sztuki (które czasem trzeba podpiłować, precyzja nakładania plastiku przy tych wielkościach elementu to już wyzwanie :),
- jarzma (tu potrzebne fotki, aby nie wysyłać jakiegoś innego)
A w przyszłości:
- pierścienia na oryginalny talerzyk - powoli utrzymać talerzyk złamany nawet w dwóch miejscach
- wtyczki zasilania (pierwsze próby już wykonane). Wtyczka zasilania to kostka z 4 dziurami montowana w standardowej oprawce DB9.
@lemiel, dzięki za zdjęcia, wynika z nich jasno, że ten plastik jarzma jest ten sam, co i u mnie.
Jestem zainteresowany tymi plastykami do mojej LDW2000. Gdzie i jak zamówić?
Pozdrawiam
Rafał
qbahusak - nie myślałeś o tym żeby te elementy sprzedawac na allegro ?
No właśnie :>
Wyciągnąłem po latach ze schowka pozostałości po maluchu (nie nie XE nie sprzedałem. zaginał mi w tragicznych okolicznościach, ale to na inny temat) a tam wśród gratów była całkiem ładna CA-2001.
Po włączeniu "zegar" od 00 przelatuje i zatrzymuje się na 39. Więc o ile pamiętam to chyba prawidłowo.
Więcej sprawdzę jak Macgyver przyjdzie do mnie z komputerem, albo jak sam zdobędę jakieś XE.
Stacja CA-2001 ma jednak jeden feler - standardowo - nie domyka się wajcha/blokada dyskietek. Po rozkręceniu - standard - pęknięty biały plastik dociskający.
Stąd moje pytanie: Czy ktoś ma ten plastik wydrukowany na zbyciu? Czy Kuba nadal to produkuje?
Pozdrawiam.
-------------ED------------(2014-06-10)
Ok, już wszystko jasne. Kuba miał wolny komplet.
-------------ED------------(2014-06-13)
Elementy doszły (jarzmo+docisk); Docisk szybko, łatwo i przyjemnie wymieniony.
Witam, po latach wyjąłem stację z Atarynką z szafy i niestety zaraz okazało się ze padł docisk i cała jego podstawa z tworzywa. Czy jest jeszcze ktos kto może takie coś posiadać?
Poproś o dodruk Kubę Husaka - drukuje na drukarce 3D, nie jednemu uratował już du.. stację.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » ca-2001 docisk
Wygenerowano w 0.016 sekund, wykonano 60 zapytań