@sikor
A dlaczego mam głosować i na kogo ?
Ja was poprostu obserwuje z daleka i wyciągam wnioski - przypomne ci również ze zgodnie z polskimprawem mam prawo głosować - wiec ten teges :-)
Sytuacje macie jaka macie BO głosujecie na ludzi wam podobnych ( z całym szcunkiem :-). - chyba ze głosujecie na ludzi ktorych. Nie lubicie i ktorych poglądów. Ie podzielacie :-) )
A ze ci ludzie nie wiedza co to inflacja , pusty pieniądz , konkurencyjność rynkowa - wierz zato ze kazdy przedsiębiorca trzyma tony złota. W piwnicy to coz……
@qbahusak
Wiec uwarzasz ze stwierdzenie. Wy Polacy jest obraźliwe :-) - coz bez komentarza :-) - powiec wiec jak mam określić wasza narodowość abyście nie czuli sie przez przypadek. Urażeni :-)
Tak mozesz śmiało nazywać ze juz Polakiem nie jestem - i sie. Ie zamierzam obrażać - jak nazwiesz mnie brunetem o niebieskich oczach tez sie nie obrazę - bo jestem brunetem :-) - nawet mozesz mnie nazwać człowiekiem i tez nie ede czuł sie urażony bo. Im jestem - jak nazwiesz mnie koza tez sie nie obrazę o koza. Nie jestem
Kultura wypowiedzi - zdefiniuj co przez to rozumiesz :-) - bo jesli masz na mysli potakiwanie większości , zgadzanIe sie z teoriami z księżyca. To operujemy innym słownikiem
Powtórzę wladza jest lustrem społeczeństwa :-)
Mozecie ignorować wiedze naukę , doświadczenie - możecie sie denerwować i tupać nóżkami
Niestety to WY (o przepraszm jesli kogos uraziłem ) mieszkacie w Polsce a nie ja i to WY na koncu płacicie rachunki :-)
Widocznie inflacja za mało was docisnęła , widoczńie za malo placicie za energię elektryczna I za mało płacicie podatków - spokojnie socjaliści pracują aby to sie zmieniło - ja sobie patrzę i obserwuje kiedy osiągniecie stan nędzy ktory spowoduje zmianę. Toku myślenia
Tak dodam jeszcze. Oze komuś to da do myślenia ( albo znow poczuje sie urażony :-) )
„baterie Tesla Semi mają około 1,5 megawatogodziny (MWh) pojemności”
„czerwca 2018 roku w Polsce zarejestrowanych jest 29 656 238 pojazdów”
W duuuuzym uproszczeniu ( różne samochody rożna pojemność )
1,5* 30 000 000(zaokrągliłem )= 45 000 000 MWH ( 45 TWH) jedno naładowanie do pełna !!!!!
Skad wy weźmiecie tyle energii ?
Przypomnę ze w 2018 roku Roczne zużycie energi dla całej gospodarki Polski. Było
„Pierwszy raz w historii zapotrzebowanie polskich odbiorców na energię elektryczną przekroczyło 170 TWh. „
Tylko cos opartego na liczbach poprosze( przepraszm jesli kogos obraziłem ) a nie ogólniki