@AdamK - o tym szwindlu, co ma wyraz w Australii, w Pakistanie, poniekąd we Francji, a dziwnym trafem w Szwecji, Szwajcarii maseczek właściwie nie noszą. Te paszporty covidowe, co byś się uśmiał jeszcze 10 lat temu, potrójne szczepienia, bo podwójne nie działają, alternatywne badania, które dziwnym trafem znikają z głównego nurtu... O. Ostatnio Amantadyna znowu wypłynęła, że jednak jest skuteczna, ale na kilkudziesięciu osobach badano, więc łatwo powiedzieć, że badania niereprezentatywne. Znalazłem, bo się interesowałem.
A pamiętasz, jak się we Włoszech zaczęło? Trupy po nocach wywozili wojskowymi ciężarówkami! Podczas pierwszej fali, która była mizerna w porównaniu do drugiej.
Oczywiście można uważać, że to wszystko nie istnieje, ale jeśli tak robisz, to co z innymi dziedzinami życia? Musisz wiedzieć (no po prostu musisz :), że nauka, na której się opierasz w 10% jest ok, a reszta to pogoń za pieniędzmi i podczepianie się pod cudze dokonania, pomijając to, że bada się takie bzdury, że nie wiem.
Veritasium ma fajny filmik na temat badań. Obejrzyj.
https://www.youtube.com/watch?v=42QuXLucH3Q