1 szt plisss!

Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

27

Biore sztuke.

28

bitman napisał/a:

Stryker : Sparta ma problemy z komputerami w systemie secam " czarny ekran i tyle "
kurcze szkoda bo fajny produkt !!!

Bitman sparta dos x to taki "dodatek" ;-)
Toc tam w FR mozesz chyba odpalic tez atarke w PAL .. ?
A co do niedzialania to jeszcze nic nie jest przesadzone.... Draco i reszta speców od SDX :-) sobie z tym pewnie poradzą... ;-)

"wszystko się kiedyś kończy......."

29

I ja też się skuszę na 1 sztukę. :)

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

30

Ja też 1 szt.

31

ok, ale nie posiadajac realnej stacji dyskow do malucha, tylko sio2sd jaka korzysc moge miec ze sparty? :)

Atari800XL 130kb, Atari130XE, Atari65XE, SIO2SD, Atari 1040STe, Atari 2600, Atari 7800

32

Mając SIO2SD masz realną stację dysków.

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

33

ok, czyli mam dosa na carcie i mozliwosc wrzucenia dowolnego softu na carta, czy to wszystko? :)

Atari800XL 130kb, Atari130XE, Atari65XE, SIO2SD, Atari 1040STe, Atari 2600, Atari 7800

34

czy to jest taki ramcart tylko wiekszej pojemnosci ?
czy na karta mozna nagrac i sparte oraz zestaw gierek czy tylko jedna z tych opcji ?
czy cart np. z danymi jest widoczny jako urzadzenie D: ?

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

35

ważne pytanie. Czy docelowo cart będzie przelotowy???

Kontakt: pin@usdk.pl

36

Czy zrobicie opcję - wyprowadzenie linii - jak se nalutuje drugie 512k Flasha - by była tego łoł-bsługa?

37

nie

przechodze na tumiwisizm

38

Ja się też pisze na 1 karta.

39 Ostatnio edytowany przez pajero (2011-03-02 18:10:25)

W sprawie drugiej kości 512k....

stryker napisał/a:

Mozna tez zamontować pamięć flash 512KB wstawić przełącznik i wtedy bedziemy mieli dwie połówki oddzielnie programowane i np. na jednej SDX na drugiej gry z Multiloadera ....

Tyż można dodać inny przełącznik, by wybierane były 2 różne kości.

Czy wyjścia GALa są całkiem zajęte?

40

pajero, nie mozna
nie mieszaj, fizycznie jest to nadal jedna kosc

przechodze na tumiwisizm

41

pajero: do czego chcialbys to wykorzystac?
przegladac pod sparta druga czesc kostki? to sie nie da...

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

42 Ostatnio edytowany przez pajero (2011-03-02 19:00:49)

Bo ja założyłem, że gdy jest SDX, to zostanie wolne 256k.

I takie Commando 512k się nie zmieści

A ponoć, cytat: ....2003 roku pojawiły się też wersje na 512 kB megacarcie sprzedawane przez Sunmark. Śmiało można powiedzieć, że program wyciska z tego dosyć już wiekowego sprzętu ile się tylko da.....

Chciałbym to zobaczyć na real Atari

43

Pajero wstawiasz kosc 512KB ... i ladujesz przerabiajac wczesniej te gre ....oczywiscie sparty juz nie bedzie....
ale to nie problem... miec kilka kostek lub w pare sekund zaprogramowac na nowo...

"wszystko się kiedyś kończy......."

44

dla mnie 1 sztuka

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...

45

pajero napisał/a:

Bo ja założyłem, że gdy jest SDX, to zostanie wolne 256k.

I takie Commando 512k się nie zmieści

Hmm, a takie commando to masz albo w pliku na 256KB u fandala: http://atari.fandal.cz/detail.php?files_id=5610 albo ROM na carta 128KB (nie pamiętam gdzie, ale chyba na kazowni między innymi znajdziesz)... 512KB było robione na wyrost...

Sikor umarł...

46

Właśnie wylistowałem rom 512k, faktycznie 47% to dane, reszta to $FF.
Dzienks za oświecenie.

No to tematu nie ma.

A czy na zajączka carty będą gotowe?

47

moze na grzybsonka

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

48 Ostatnio edytowany przez Pin (2011-03-02 22:57:56)

byle nie na dziada mroza :)

Kontakt: pin@usdk.pl

49

czy ktos moglby podsumowac do czego to sie moze mi przydac? mam atarke z sio2sd, rysuje sobie, troche pisze w action no i gram :)

50

Microloader na 5 może 10 gier.... ustawiasz to w dziecinnym pokoiku i nie musisz się przejmować, że Wam pociecha w czymkolwiek przeszkodzi :)