1

Zamienię Amigę 600 wyposażoną w następujące bajery:

- karta turbo MTec 68030@42 MHz nakładana na procesor
- 2 MB Chip
- 8 MB Fast
- dysk 2.5" (nie pamiętam jaka pojemność, z 200 MB chyba)
- klawiatura QWERTZ
- ROM pozwalający na boot z dysku
- stan niezły, nie jest połamana, ni pogryziona.

na Amigę 1200:

- karta turbo 28 MHz
- 8 MB Fast.
- dysk 2.5" gdzieś z 400 MB lub przelotka na CF wpinana w gniazdo IDE (chętniej),
- chętnie sieciówka na PCMCIA z gniazdem RJ45
- klawiatura dowolna (byle nie chińska)
- obudowa desktop (koniecznie, nie chcę towerów) bez ubytków, złamań.

Nie znam się na Amigach zbyt dobrze więc chętni, którzy chcą dokonać wymiany mogą zaproponować testy mojej Amigi, które chętnie wykonam i prześlę wyniki. Karta, którą mam w A600 jest sporym rarytasem kolekcjonerskim, a średnia cena podobnych (takiej samej jeszcze nie widziałem na Allegro) oscylowała w granicach 600 zeta. Jeśli komuś się chce, to serdecznie zapraszam do osobistego pomacania.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.
dely napisał/a:

Sjan sjan osjan hua.

Trzy najpopularniejsze w Polsce platformy 8-bit: Piwo, Wino i Wódka.
http://ym-digital.i-demo.pl/ - http://yerzmyey.i-demo.pl - https://soundcloud.com/yerzmyey
ŻADEN DOBRY UCZYNEK NIE UJDZIE BEZ KARY.

3

dely napisał/a:

Za taką to byś musiał pewnie zdrowo dopłacić :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

El Presidente , zrobie Ci te 3 kabelki i doplace do A600

- Atari STE - kabelek RGB -> Scart (obraz + dźwięk stereo),
- Atari Jaguar - kabelek RGB -> Scart (obraz + dźwięk stereo),
- ZX Spectrum +2 Grey -> Scart (obraz + dźwięk stereo)

ewantulanie pasuje taki deal ? ( wysylka amigi na adres w Polsce )

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

5

Niestety, chcę A1200 w zamian. Kartę na luzaku mógłbym przecież sprzedać na Allegro i Amigę dodać gratis :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?

kiedys kupilem nowa A1200 na jarmarku z karta memory PCMCIA 2MB , gosc chcial 5 eur utargowalem na 3 eur

7

Serdecznie gratuluję okazji, ale proszę - nie lansuj się tylko popatrz na moją listę życzeń co do wymiany. Jeszcze raz piszę, że samą kartę turbo Mtec mogę sprzedać na Allegro i dostać za nią tyle, że starczy na desktopową gołą 1200 z fastem. Natomiast zamieściłem to ogłoszenie wcześniej tu, aby odwiedzający forum mogli skorzystać z oferty zanim sprzęt trafi do handlarzy z Allegro. Jeśli tu nie będzie chętnych na wymianę dopiero wtedy możemy negocjować cenę sprzedaży.

8

OT
@bitman: Kup gdzieś na jarmarku kartę graficzną do MegaSTE/TT to odkupię ją od Ciebie za więcej niż 5 "e'ro" :-)

9

o tak! moze uda sie kupić Falcona za 10 ojro, to póżniej zanabędę za 20 ojrasów, czysty zysk w krótkim czasie :D

gep/lamers^dial

nawet na dobre cygaro zabraknie ...
najwiekszy moj deal Atari na wyprzedazy 1800 sztuk nowych gier atari Jaguar za 200 eur

p.s

no ale troche smiecimy dely chce wymienic A600 na  A1200

11

dely: jak chcesz to mogę Ci sprowadzić NOWĄ  a1200 z anglii.

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

12

A w jakiej cenie? Z  AmigaKit.com?

13

sqward dzięki. Podejrzewam, że nowa będzie kosztowac kupę kasy, a ja sobie retrobrajtem zrobię zażółconą na nową :) No chyba, że będzie kosztować w granicach ~70 Eur :)

Nie interesują mnie pudełka, ultrabiałe klawiatury, styropiany, dodatki itp. Po prostu chcę Amigę z zasilaczem i tyle.