Mam taki drobny pomysł, aby uratować część prac od zapomnienia. Chodzi mi tu o materiały scenowe, głównie jakieś rysunki, plakaty, tekturki, coverki na okładki od dyskietek itp. Tym razem - głównie dotyczące sceny małego Atari, choć i dużego mogą być, zlotów itp.
Teraz część zasadnicza - myślę, że można by to zawrzeć w broszurce lub książeczce formatu A5 (lub podobnym), na papierze kredowanym. Składem i ewentualnym drukiem spokojnie bym się zajął, myślę, że po wydrukowaniu i rozesłaniu/dostarczeniu do osób zamawiających spokojnie by można było także gdzieś wrzucić PDF-a dla potomnych.
Co bym potrzebował? To proste: skany tech materiałów (najlepiej 300dpi, 1:1) i jak najlepszy opis, o ile możliwe jest jego wykonanie (typu: cover na dyskietkę Bit Busters, grafika: Ripley, 1996 rok czy też: Plakat na QuaST Party 1997, projekt VanEijk). Jak by było zainteresowanie i byliby chętni do podesłania skanów, informacji - to powoli można by zacząć coś takiego robić.
Kwestia ceny: nie ukrywam, że chciałbym na tej "inwestycji" nie stracić, więc - przy ewentualnym poparciu - po ankiecie można oszacować ilość zainteresowanych osób. Jak się zbierze co najmniej 150 - wydruk byłby na offsecie (lepsza jakość, przynajmniej teoretycznie), jak mniej - w grę wchodzi tylko druk cyfrowy. Do moich kosztów chciałbym dodać jakieś 2-3 złote za poświęcony czas i na ewentualne pokrycie egzemplarzy "nadmiarowych". W miarę możliwości - chciałbym mieć wszystko gotowe na Grzybsoniadę, lub - w najgorszym wypadku - na Głuchołazy. Cena jest także zależna od objętości - a tego nie mogę teraz oszacować, ewentualne materiały chciałbym zbierać od Was do końca marca. Wtedy - można będzie wstępnie ocenić objętość pracy i podać ewentualny koszt wykonania (nikt nie jest przy tej ankiecie zobligowany na ewentualne kupno - to dopiero wtedy, gdy projekt ewentualnie ruszy).
Także - w miarę możliwości - proszę o wypełnienie ankiety według Waszych odczuć i preferencji. Ankietka do końca stycznia, proszę się też wpisywać poniżej w komentarzach.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.