51

Dobra luz, nie ma problemu :)

52

> Specyfikacja platformy prezentacyjnej
> --------------------------------------------------------------------
> Atari XL/XE/XEGS
> Procesor 6502 lub 65c816

czy w demo compo mozna uzywac 16bitowego proca?

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

53

Można przecież zrobić dod. katagorię...
Oj jak bym chciał zobaczyć jakieś demna na 816+vbxe+stereo albo covox

54 Ostatnio edytowany przez Pin (2010-12-02 00:28:01)

XXL - dobre pytanie. W regulaminie tego nie było, lecz było napisane, iż nie używamy nielegali - więc konsekwentnym działaniem teoretycznie by było nie używanie trybu 16 bit dla rozkazów, oraz nie używanie trybu 16-bit native (wraz oczywiście z DracOS). Jeśli jednak masz jakiś ciekawy pomysł, to albo poza konkursem (i tu bardzo chętnie go zaprezentuję :) ) - albo jeśli reszta uczestników danego kompo nie będzie miała nic na przeciw, to teoretycznie można by taką pracę wrzucić na kompo wprost. Ale wyłącznie pod tym warunkiem.

Skontaktuję się z Grey'em i poproszę o kontakt z autorami prac dla INTRO/DEMO dla 8 bit, oraz odpowiedź na w/w postawioną kwestię. XXL - dzięki za temat, bo jest to poważna "dziura" w regulaminie ;)-

Kontakt: pin@usdk.pl

55

Dla mnie ten fragment jest zupełnie jasny: nie wiadomo, jaki dokładnie procesor będzie w komputerze prezentacyjnym, więc należy pisać tak, żeby zadziałało zarówno na 6502, jak i na 65c816.

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

56

a dla mnie nie bylo takie jasne, 'lub' sugeruje, ze autor moze sobie wybrac.
w.mnie nie powinno sie dopuszczac dem na 65816 do udzialu w konkursie 8bit ;-)

@Pin, moje 'demo' (jesli uda sie dokonczyc) zadziala na standardowym atari :D

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

57

XXL - czyli nie zadziała?? ;)-

Kontakt: pin@usdk.pl

58 Ostatnio edytowany przez insert (2010-12-10 09:07:14)

yo

Grey - albo ktokolwiek na party ;)

przeslalem Greyowi na jego e-mail prace na compo, jesli za pozno to lipa ;) prosze poinformowac o tym Greya jesli ktos moze ;)

pozdr

klaus :)

Atari800XL 130kb, Atari130XE, Atari65XE, SIO2SD, Atari 1040STe, Atari 2600, Atari 7800